Stort pådrag efter drunkningslarm

Publicerad

Ett drunkningslarm gick i Alingsås kommun under tisdagskvällen.

– Vi vet egentligen inte så mycket i detta initiala skede, men eventuellt kan en person ha ramlat ner i en sjö. Vi bistår räddningstjänsten med en helikopter, uppgav Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Senare visade det sig att det inte handlade om någon drunkning, uppger räddningstjänsten.

 

Larmet gick strax innan 18.30.

– Vi är på plats för att bistå räddningstjänsten i första hand, det är deras ärende. Larmet är lite luddigt men det kan vara så att en person har försvunnit. Vi har skickat helikopter och hoppas det kan hjälpa till att lokalisera personen, sa Nordqvist inledningsvis.

Larmet gällde någonstans runt den mycket stora sjön Mjörn. Det är oklart om personen i fråga befarades ha gått igenom isen eller ramlat ner i sjön från land. 

Larmet från SOS Alarm indikerade dock det förstnämnda.

Insatsen avbröts

Men vid 19.20-tiden meddelade räddningstjänsten att det inte handlade om någon drunkning.

– Vi har varit ute där men avbrutit räddningsinsatsen, uppger räddningstjänsten i Alingsås.

Det är oklart vad som låg bakom larmet.

– Vi åkte som att det var skarpt läge, men det var inget riktigt tillbud. Jag har inte bakgrunden till larmet.

Larmet togs dock uppenbarligen på stort allvar. Den lokala räddningstjänsten begärde hjälp av kollegorna i Stor-Göteborg.

– Vi kopplades in innan insatsen avblåstes, bekräftar Mårten Hultman, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg. 

 

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER