Helikopter ryckte ut på drunkningslarm

Publicerad

Räddningstjänst, polis och ambulans är utlarmade av SOS till Lerum.

– Det är ett larm om en eventuell drunkning. Vi är på väg, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg.

Femton minuter senare kan man dock blåsa av larmet.

Larmet kom strax efter klockan 12.

Enligt larmet ska en person ha sett något som kan vara ett drunkningstillbud.

– Inringaren säger sig ha sett en hand sticka upp ur vattnet, berättar Samuelsson.

Polisen har skickat en helikopter till platsen för larmet, berättar han vidare.

– Också ambulans är larmad till platsen, säger Urban Samuelsson.

Klockan 12.15 kan polisen ge lugnande besked.

– Vi blåser precis av larmet, berättar Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Förklaringen till larmet visade sig vara att inringaren helt enkelt sett fel.

– Personen trodde sig ha sett en jacka i vattnet och att en hand stack ut från jackan. Det visade sig mycket riktigt vara en jacka men det fanns ingen hand i den utan den låg i en plastpåse, uppger Fuxborg.

 

 

 

 

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER