Man hittades livlös i vatten vid hamn

Publicerad

En till synes livlös man hittades flytande i vattnet vid en gästhamn i Bengtsfors kommun.

Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut på larmet.

– Vi har tagit upp en man ur vattnet. Han vårdas av ambulanspersonal och kommer troligen att föras i väg med helikopter, säger Anders Olsson, räddningschef.

Larmet kom runt klockan 12.30 under fredagseftermiddagen. Enlig SOS Alarm har larmet ringts in från personer som har sett någon ute i vattnet. Räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen.

– Vi har tagit upp en äldre man ur vattnet, berättar Anders Olsson klockan 13.10.

En stund senare stod det klart att det är ett allvarligt tillbud.

– Det verkar vara allvarligt – man har påbörjat HLR, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

En bit ut i vattnet

Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– SOS uppger att ambulanshelikopter är på väg, säger Ulla Brehm vid polisen.

Drunkningstillbudet skedde i anslutning till en gästhamn i Bengtsfors kommun.

– Vi vet inte om han ramlade in från en båt eller från en brygga. Våra män plockade upp honom en bit ut i vattnet, men det var så pass nära land att vi inte behövde gå ut med båten, säger Olsson och fortsätter:

– Manskapet hade våtdräkter och simmade ut och plockade ut honom.

Polisen hör vittnen

Polisen är kvar på olycksplatsen för att samla in uppgifter till händelsen.

– Vi undersöker om det är någon som har sett eller hört något om vad det är som inträffat, säger Peter Adlersson.

Bengtsfors är centralort i kommunen med samma namn. Sommartid gästas orten av många båtturister som kommer via Vänern och Dalslands kanal.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER