Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens hemlighet – med dotterns exmake

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn.Foto: VEGARD WIVESTAD GRÖTT/ NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Drottning Sonja.Foto: SVEN LINDWALL

Hennes dotter, prinsessan Märtha Louise, har gått skilda vägar med Ari Behn.

Men drottning Sonja träffar fortfarande sin tidigare svärson.

De ses med jämna mellanrum, uppger Svensk Damtidning som hänvisar till norska medieuppgifter.

Tillsammans med Ari Behn har norska prinsessan Märtha Louise tre barn. Men sommaren 2016 skilde de sig.

”Vi har, som så många andra, vuxit isär. Det är fruktansvärt att uppleva att det inte längre finns något mer vi kan göra. Vi har försökt allt under en lång tid och vi kan fortfarande inte mötas där vi gjorde förr, vilket gör det omöjligt för oss att fortsätta”, skrev paret i ett pressmeddelande då.

Innan skilsmässan var de gifta i ett och ett halvt årtionde och under den tiden utvecklade Ari Behn en nära relation med kungaparet, främst till drottningen.

Relationen är så pass stark att den tidigare svärmodern och svärsonen fortfarande träffas, skriver Svensk Damtidning och hänvisar till norska Se og hör.

Drottning Sonja och Kung Harald.Foto: Pressbild.

Haft privata möten

Enligt Svensk damtidning rapporterar den norska tidningen att drottning Sonja och Ari Behn i somras besökte en konstutställning tillsammans – och att de haft andra privata möten under hösten.

Ari Behn har tidigare berättat om sin svåra tid efter uppbrottet från Märtha Louise. Han blev bland annat inlagd på sjukhuset i samband med en panikångestattack.

– Jag skakade och hackade tänder. Jag trodde att jag skulle dö. Det var ett väldigt starkt ögonblick. Fysiskt kändes det som att jag fick hjärtinfarkt, stroke och andningssvårigheter samtidigt, har Ari Behn sagt till Dagbladet.

Shamanens bok stoppas

På senare tid har det varit stora skriverier om exfrun Märtha Louise och hennes nya kärlek Shaman Durek – inte minst kring hans nya bok  ”Spritit Hacking”.

Boken handlar om hans livsfilosofi och väg till att bli en så kallad ”andlig schaman” och har blivit kontroversiell.

En recensent från Dagbladet beskrev bland annat boken som en ”galens man ord”. 

Prinsessan Märta Louise och Shaman Durek.Foto: MEGA/IBL

Boken skulle kommit ut på norska inom kort, men stoppades av förlaget. Också den svenska utgivningen är stoppad.

– Efter att den engelska kommit ut, insåg vi genom de reaktioner som kom, bland annat i Dagbladet, att detta manus behöver granskas bredare och mer kritiskt, säger förlagschef Knut Ola Ulvestad på Cappelem Damm till Dagbladet.