Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömön kan bli din – för 24 miljoner kronor

Rundö Kollen är belägen 450 meter från Rossö hamn i Strömstad kommun.Foto: Askengren fastighetsmäklare
Ön kan endast nås med båt.Foto: Askengren fastighetsmäklare
Ön är fem hektar stor och består omväxlande av klippor, gammal betesmark och insprängda badvikar med sandstrand. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Utöver själva bostadshuset finns även en gäststuga, ett brygghus och en lada på ön. Fastigheterna säljs med friskrivningsklausul.Foto: Askengren fastighetsmäklare
Enligt mäklarens uppgifter har ön varit i samma släkt sedan sent 1600-tal.Foto: Askengren fastighetsmäklare

Har du 24 miljoner på banken och en intensiv längtan efter avskildhet? Då är det köpläge. 

Rundö Kollen – med 1,5 kilometer privat strandlinje – är till salu för första gången sedan 1600-talet.

– Statistiken talar för att det är en norrman som köper ön i slutändan. Omkring 80 procent av våra köpare kommer från Norge, säger Jesper Havsberg, mäklare hos Askengren Fastighetsmäklare.

Rundö Kollen är belägen 450 meter från Rossö hamn i Strömstad kommun, och kan endast nås med båt. Ön är fem hektar stor och består omväxlande av klippor, gammal betesmark och insprängda badvikar med sandstrand. 

Totalt kommer den blivande ägaren ha tillgång till 1,5 kilometer privat strandlinje.  

Men smakar det så kostar det. 24 miljoner kronor, närmare bestämt. 

– Personligen har jag aldrig sålt något i den här prisnivån, och generellt kan man säga att det är svårt att värdera unika fastigheter av det här slaget, säger Jesper Havsberg.

– Man får kika på liknande försäljningar på Västkusten, och räkna på skick, standard och läge. 

I samma släkt i århundraden

Utöver själva bostadshuset finns även en gäststuga, ett brygghus och en lada på ön. Fastigheterna säljs med friskrivningsklausul, så framför allt är det läget man betalar för.

Enligt mäklarens uppgifter har ön varit i samma släkt sedan sent 1600-tal och utgjordes då huvudsakligen av betesmark. Djuren drack från en kallkälla, som än i dag finns kvar.

 

LÄS MER: Byggde sitt drömhus – av koskit och lera

 

Ön har legat ute på Hemnet sedan augusti, och annonsen har setts av drygt 16 000 personer. Men Jesper Havsberg tror inte att någon försäljning är nära förestående.

– Med tanke på prislappen får man vara beredd på att det tar tid att komma till avslut. Det är en riktig utmaning, men också väldigt roligt, säger han.

Norrman trolig köpare

– Det är inte sannolikt att det händer något i vinter. Köpare som letar fritidsboende brukar inte börja vara aktiva förrän framåt vårkanten, när vädret är lite trevligare.

Vem den trolige köparen blir, är inte lätt att sia om. Men mycket talar för att det blir en norrman.

 

LÄS MER: Slott till salu – för 22 miljoner kronor

 

– Omkring 80 procent av våra köpare kommer från Norge. Hur som helst lär det bli någon som är ute efter något helt privat och som kan tänka sig att betala för det, säger Jesper Havsberg.