Rundö Kollen är belägen 450 meter från Rossö hamn i Strömstad kommun. Foto: Askengren fastighetsmäklareRundö Kollen är belägen 450 meter från Rossö hamn i Strömstad kommun. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Rundö Kollen är belägen 450 meter från Rossö hamn i Strömstad kommun. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Ön kan endast nås med båt. Foto: Askengren fastighetsmäklareÖn kan endast nås med båt. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Ön kan endast nås med båt. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Ön är fem hektar stor och består omväxlande av klippor, gammal betesmark och insprängda badvikar med sandstrand. Foto: Askengren fastighetsmäklareÖn är fem hektar stor och består omväxlande av klippor, gammal betesmark och insprängda badvikar med sandstrand. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Ön är fem hektar stor och består omväxlande av klippor, gammal betesmark och insprängda badvikar med sandstrand.  Foto: Askengren fastighetsmäklare
Utöver själva bostadshuset finns även en gäststuga, ett brygghus och en lada på ön. Fastigheterna säljs med friskrivningsklausul. Foto: Askengren fastighetsmäklareUtöver själva bostadshuset finns även en gäststuga, ett brygghus och en lada på ön. Fastigheterna säljs med friskrivningsklausul. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Utöver själva bostadshuset finns även en gäststuga, ett brygghus och en lada på ön. Fastigheterna säljs med friskrivningsklausul. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Enligt mäklarens uppgifter har ön varit i samma släkt sedan sent 1600-tal. Foto: Askengren fastighetsmäklareEnligt mäklarens uppgifter har ön varit i samma släkt sedan sent 1600-tal. Foto: Askengren fastighetsmäklare
Enligt mäklarens uppgifter har ön varit i samma släkt sedan sent 1600-tal. Foto: Askengren fastighetsmäklare

Drömön kan bli din – för 24 miljoner kronor

Publicerad

Har du 24 miljoner på banken och en intensiv längtan efter avskildhet? Då är det köpläge. 

Rundö Kollen – med 1,5 kilometer privat strandlinje – är till salu för första gången sedan 1600-talet.

– Statistiken talar för att det är en norrman som köper ön i slutändan. Omkring 80 procent av våra köpare kommer från Norge, säger Jesper Havsberg, mäklare hos Askengren Fastighetsmäklare.

Rundö Kollen är belägen 450 meter från Rossö hamn i Strömstad kommun, och kan endast nås med båt. Ön är fem hektar stor och består omväxlande av klippor, gammal betesmark och insprängda badvikar med sandstrand. 

Totalt kommer den blivande ägaren ha tillgång till 1,5 kilometer privat strandlinje.  

Men smakar det så kostar det. 24 miljoner kronor, närmare bestämt. 

– Personligen har jag aldrig sålt något i den här prisnivån, och generellt kan man säga att det är svårt att värdera unika fastigheter av det här slaget, säger Jesper Havsberg.

– Man får kika på liknande försäljningar på Västkusten, och räkna på skick, standard och läge. 

I samma släkt i århundraden

Utöver själva bostadshuset finns även en gäststuga, ett brygghus och en lada på ön. Fastigheterna säljs med friskrivningsklausul, så framför allt är det läget man betalar för.

Enligt mäklarens uppgifter har ön varit i samma släkt sedan sent 1600-tal och utgjordes då huvudsakligen av betesmark. Djuren drack från en kallkälla, som än i dag finns kvar.

 

LÄS MER: Byggde sitt drömhus – av koskit och lera

 

Ön har legat ute på Hemnet sedan augusti, och annonsen har setts av drygt 16 000 personer. Men Jesper Havsberg tror inte att någon försäljning är nära förestående.

– Med tanke på prislappen får man vara beredd på att det tar tid att komma till avslut. Det är en riktig utmaning, men också väldigt roligt, säger han.

Norrman trolig köpare

– Det är inte sannolikt att det händer något i vinter. Köpare som letar fritidsboende brukar inte börja vara aktiva förrän framåt vårkanten, när vädret är lite trevligare.

Vem den trolige köparen blir, är inte lätt att sia om. Men mycket talar för att det blir en norrman.

 

LÄS MER: Slott till salu – för 22 miljoner kronor

 

– Omkring 80 procent av våra köpare kommer från Norge. Hur som helst lär det bli någon som är ute efter något helt privat och som kan tänka sig att betala för det, säger Jesper Havsberg.

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER