Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drive-in-bio i Göteborg en succé för arrangören

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Filmen "Peanut Butter Falcon" visades i fredags.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Premiären för Drive-in-bion på Bananpiren i Göteborg gick bra och nu kommer fler filmer att visas, skriver GP.

Arrangören hoppas också på drive-in-konserter.

Det är Hyrljudet, Bananpiren och Bio Roy som står bakom evenemanget som hade premiär i fredags.

– Allt det tekniska fungerade perfekt och stämningen på plats var närmast lyrisk, säger Anna Reimegård, verksamhetsansvarig för bio Roy, till GP.

Nu kommer man visa fler filmer under april månad. Besökarna rattar in ljudet via bilradion och bilden visas på en stor skärm.

Man hoppas även på att kunna visa konserter. Arrangören för en dialog med Folkhälsomyndigheten om huruvida fler än 50 personer – det totala antalet personer som inte får överstigas vid offentliga sammankomster – kan vistas på platsen samtidigt då alla ändå sitter i sina bilar och inte träffas fysiskt i den bemärkelsen. Om man skulle få till ett undantag kommer visningarna också gå ihop ekonomiskt, skriver GP.