Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Draget i krisen: Börjar snabbutbilda personal

Sjukhuset Näl i Trollhättan.
Foto: JOACHIM NYWALL
Så här såg det ut i våras, då sköterskor snabbutbildades i intensivvård.
Foto: PRESSBILD

Redan i våras snabbutbildade Högskolan Väst personalen på Näl kring patienter med covid-19.

Nu är det dags igen.

Utbildningen ska hållas under två dagar i början av december och är till för vårdpersonal på Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan.

När Högskolan Väst höll en liknande snabbutbildning under våren var det för personal till intensivvårdsavdelningen. Den här gången riktar sig utbildningen mot covid-19-patienter på vårdavdelningar, skriver Högskolan Väst i ett pressmeddelande.

I en kommentar säger Karin Rehnström, verksamhetsledare för Kliniskt Lärandecentrum, KLC, på Högskolan Väst:

– Vi från Högskolan Väst och NU-sjukvården har ett gott samarbete och har tillsammans utformat den här utbildningen genom att använda oss av allas kunskap och erfarenhet som vi fått genom pandemin.

Hålls i små grupper

Hon fortsätter:

– Allt för att utbildningsinnehållet ska vara relevant och få en god effekt för den direkta vården kring den här patientgruppen. Det handlar om att öka patientsäkerheten och kvalitet. Dessutom kommer vi ha etiska diskussioner och lyssna in personalens erfarenheter och farhågor kring hur de mår i detta.

Utbildningen kommer gå ut på att öva på så kallade vårdtekniska moment kring covid-19-patienter.

Högskolan Väst ligger precis som sjukhuset Näl i Trollhättan.

Se också: