Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dotterns hjärtskärande gest till polisen Jennie

Jennie är hundförare vid polisen i Borås.Foto: Privat

Polisen Jennie skulle gå hemifrån för att jobba natt.

Då tyckte tvååriga dottern att mamma skulle ha någon med sig för att inte känna sig ensam – och gav henne sin älskade koalabjörn.

Jennie hade mjukisdjuret i knät under natten i polisbilen.

– Då blev känslan påtaglig hur mycket som står på spel varje gång jag sätter mig i bilen, säger hon.

Jennie arbetar vid polisen i Borås och häromkvällen, innan hon gav sig i väg till jobbet för att göra ett nattskift, kramade hon som vanligt om sina barn.

Då frågade den tvååriga dottern om Jennys kollega också skulle jobba med henne. Men Jennie skulle arbeta ensam.

– Då ville min dotter att jag skulle ha med mig hennes älskade koalabjörn, så att jag hade någon att krama under natten och inte behövde vara ensam, berättar Jennie.

”Tyckte det var jättegulligt”

Hon tog med koalabjörnen in på polisstationen, på den så kallade ”utsättningen” där personalen som skulle jobba natt samlades. Hon möttes av en del förvånade blickar från kollegerna.

– De tittade och flinade lite när jag kom med koalan. Först skrattade de och undrade varför jag hade med mig den. När jag berättade vad min dotter sagt tyckte de så klart att det var jättegulligt. Sedan kallade de mig ”koalan” resten av natten, men hjärtligt och med kärlek, säger Jennie.

Polisen Jennie säger att känslan av sårbarhet i yrket har blivit starkare sedan hon fick barn.Foto: Privat

Under mötet pratades det bland annat om en olycka som just hade inträffat där kolleger var inblandade. 

– Två kolleger hade råkat ut för en olycka med radiobilen. De hade tack och lov klarat sig, men det var lite skärrat på mötet, berättar Jennie.

Skrev på Facebook

När hon sedan tog plats i polisbilen med koalabjörnen i knät drabbades hon av en plötslig känsla av hur skört livet är:

– När jag satte mig där med koalan och tänkte på min familj blev det plötsligt så påtagligt hur mycket som står på spel varje gång jag sätter mig i den bilen. Den här natten hade jag ansvar hela vägen ner till Laholm. Man kör långa sträckor på natten, ibland går det fort och det kan vara halt. Det farligaste vi gör är faktiskt att köra bil.

Koalabjörnen som Jennies tvååriga dotter ville att hon skulle ha med sig i polisbilen under nattpasset.Foto: Privat

I ett inlägg på polisens Facebooksida har hon lagt ut en bild på koalan och berättar om sitt annorlunda sällskap i polisbilen häromnatten.

”Möter en del höjda ögonbryn när jag traskar in på jobbet med koalan i famnen men känner att han måste vara med nu när jag fått det förtroendet av min dotter. När jag förklarar för kollegorna så fattar de, för de flesta av dem har även de små barn där hemma.” skriver Jenny och avslutar:

”God natt från Hundförarpolisen Sjuhärad//Jennie, bara en av många småbarnsföräldrar och andra som gör sitt bästa dygnet runt, året runt för hålla er alla trygga. Det är världens bästa jobb”

Stark känsla av sårbarhet

Jennie konstaterar att hon inte tänkte så mycket på riskerna i jobbet innan hon fick barn. Hon har även en sjuårig son.

– Känslan av sårbarheten är mycket starkare. Jag tänker på familjen hela tiden. Barnens pappa är också polis. 

Tack vare den lilla dotterns omsorg hade Jennie i alla fall något mjukt att hålla om den aktuella natten.