Farhang Ezzati, 26, dömdes till livstids fängelse för mord i ett trapphus i Borås i våras. Foto: POLISENFarhang Ezzati, 26, dömdes till livstids fängelse för mord i ett trapphus i Borås i våras. Foto: POLISEN
Farhang Ezzati, 26, dömdes till livstids fängelse för mord i ett trapphus i Borås i våras. Foto: POLISEN
Michael Altun dömdes till 12 års fängelse för mordförsök. Foto: POLISENMichael Altun dömdes till 12 års fängelse för mordförsök. Foto: POLISEN
Michael Altun dömdes till 12 års fängelse för mordförsök. Foto: POLISEN
Sharam Karim dömdes till 12 års fängelse för mordförsök. Foto: POLISENSharam Karim dömdes till 12 års fängelse för mordförsök. Foto: POLISEN
Sharam Karim dömdes till 12 års fängelse för mordförsök. Foto: POLISEN

Dömde mördarens drag – tar hjälp av Bodström

Publicerad

Farhang Ezzati, 26, mördade i ett trapphus och har dömts till livstids fängelse.

För att bli en fri man gör han nu ett drag:

Tar hjälp av stjärnadvokaten Thomas Bodström.

Tre unga män patrullerade i bostadsområdet Hässleholmen i Borås en kväll i våras. Måltavlan var en fjärde man som de, enligt åklagaren, skulle kräva in en skuld från som antingen var verklig eller inte.

De hittade honom i ett trapphus.

Gick till attack.

Därefter lämnades offret ensam att dö i kylan.

Dödsattacken inträffade i ett trapphus i Borås.Foto: Polisen

Farhang Ezzati mördade

Borås tingsrätt ansåg det bevisat att den i trion som utdelade de dödande huggen var 26-årige Farhang Ezzati och han dömdes till livstids fängelse för mord. Michael Altun, 24, och Sharam Karim, 23, dömdes samtidigt till 12 års fängelse för mordförsök. Rätten menade att det inte stod klart att de var införstådda med att offret skulle dödas.

I trapphuset, där mordet begicks, skadades ytterligare två personer allvarligt.

 

LÄS MER: Farhang Ezzati, 26, döms till livstids fängelse för knivmord

 

Så väl Farhang Ezzati som Michael Altun och Sharam Karim anser dock att de är felaktigt dömda och alla tre har överklagat sina domar till hovrätten.

De vill frikännas och den som ska försöka se till att så blir fallet är stjärnadvokaten Thomas Bodström.

De tre männen dömdes efter dådet på Hässleholmen.Foto: ADAM IHSE/TT

Försvaras av Thomas Bodström

Under förhandlingen i tingsrätten var det försvararen Peter Wall som den livstidsdömde mördaren hade vid sin sida, men överklagandet till hovrätten är inskickat på Thomas Bodströms advokatfirmas brevpapper och undertecknat av den tidigare justitieministern.

Förutom för mordet vill Farhang Ezzati också frias från de två mordförsök han dömts för, samt på ytterligare några punkter.

Stjärnadvokaten Thomas Bodström företräder den livstidsdömde mördaren Farhang Ezzati.Foto: TT NYHETSBYRÅN

"Grund för yrkandena är att det inte är styrkt att Farhang Ezzati begått de åtalade gärningarna", skriver Thomas Bodström i överklagandet.

Åklagarna anser å sin sida att också Michael Altun och Sharam Karim ska dömas för mord. Rättegången inleds i mitten av december och pågår fram till den nionde januari.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER