Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dömda: De våldtog drogade skolflickor

Festfixaren Bardiya Pajouhi smygfilmade och våldtog drogade och utslagna unga kvinnor.
Foto: ROBIN ARON
Göteborgskrögaren Navid Atlassi har dömts tillsammans med Bardiya Pajouhi
Foto: PER WISSING
Navid Atlassis fem krogar i centrala Göteborg har förlorat alkoholtillstånden, bland annat El Corazon.
Foto: NORA LOREK
En av de våldtagna kvinnorna hittades i Vasastan i Göteborg.
Foto: NORA LOREK
I Vasastan hittades den drogade och våltagna kvinnan av en förbipasserande. Hennes beslut att anmäla Bardia Pajouhi för våldtäkten i ett trapphus i närheten ledde fram till våldtäktshärvan med åtta övergrepp mot unga kvinnor.
Foto: NORA LOREK
De yngsta offren i våldtäktshärvan i Göteborgs krogmiljö var 16 år gamla då de bjöds på alkohol och droger för att sedan våldtas i krögaren Navid Atlassis lyxvåning. Han har överklagat domen och nekar.
Foto: NORA LOREK
Från diskare till storkrögare - till dömd våldtäktsman. Navid Atlassis fem krogar i centrala Göteborg har förlorat alkoholtillstånden.
Foto: NORA LOREK
Från diskare till storkrögare - till dömd våldtäktsman. Navid Atlassis fem krogar i centrala Göteborg har förlorat alkoholtillstånden.
Foto: NORA LOREK
På restaurang Pelican inleddes kvällen för en av de åtta unga kvinnor och tjejer som festfixaren Bardiya Pajouhi dömts för övergrepp mot. Kvällen slutade i ett trapphus på en bakgata till Avenyn.
Foto: NORA LOREK
Från diskare till storkrögare – till dömd våldtäktsman. Navid Atlassis fem krogar i centrala Göteborg har förlorat alkoholtillstånden.
Foto: NORA LOREK
I den lyxbetonade vindsvåningen utsattes drogades två 16-åriga tjejer och våldtogs grovt av krögare Navid Atlassi och Bardiya Pajouhi, enligt tingsrätten.
Foto: Polisen
Vid razzior mot Avenykrögaren Navid Atlassis krogar hittades fler sexfilmer, bland annat på filmade övergrepp, enligt tingsrätten.
Foto: Polisen
De två 16-åriga tjejerna uppger att de bjöds på sprit inne på kontoret till avenykrogen El Corazon. Det förnekar ägaren Navid Atlassi och hans kompanjon.
Foto: Pol
1 / 14

Festfixaren Bardiya Pajouhi smygfilmade och våldtog drogade och utslagna unga kvinnor på två kontinenter.

Enligt tingsrätten har han tvingat till sig sex med åtta kvinnor – fler än den beryktade Hagamannen. Tillsammans med den framgångsrike Göteborgskrögaren Navid Atlassi anklagas han för att ha grovt våldtagit flickor så unga som 16 år.

– Han bjuder tills man stupar. Det är så han gör. Tills man inte har något omdöme kvar, säger ett av offren.

– Man kan inte döma någon för våldtäkt bara för att man ser en tjej ligga och blunda på en bild, säger Bardiya Pajouhi själv till GT.

Tidigt på morgonen i mars förra året. Den unga kvinnan vinglar fram på höga klackar. Den ljusa klänningen är i oordning när hon faller ihop utanför en trappuppgång i Vasastan i centrala Göteborg.

Hon har knackat på dörrar som inte öppnar. Och ropar rakt ut i mörkret på hjälp. 

Hon gråter och berättar för en man som kommer förbi och hjälper att hon blivit utnyttjad, våldtagen, i ett trapphus inte långt därifrån. 

Minnesbilderna är suddiga och få.

– Han ringer min mamma och sätter mig i en taxi, jag gråter och berättar att jag blivit utnyttjad, men det är inget jag kommer ihåg. Jag var så trött, som att du har sprungit ett maratonlopp och inte orkar någonting, berättar kvinnan.

Själv vill hon helst inte, tio månader efter händelsen, ta ordet våldtäkt i sin mun. I stället låter hon berättelsen ta vändor förbi själva övergreppet, och använder andra ord.

Hon berättar hur hennes mamma måste hjälpa henne av med kläderna när taxin tagit henne hem. Och hur mamman upptäcker att den unga dottern har ett upprivet hål i grenen på de kraftiga strumpbyxorna, precis i höjd med underlivet.

Kvinnan fick hjälp av en förbipasserande efter att hon våldtagits. Hennes beslut att anmäla Bardia Pajouhi ledde fram till våldtäktshärvan med åtta övergrepp mot unga kvinnor.
Foto: NORA LOREK

Av de fragmentariska minnena från natten förstår hon att mannen som bjudit henne under hela kvällen, på alkohol och även droger, måste ha våldtagit henne. Både mamman och vänner uppmanar henne att anmäla. Och även om hon innerst inne tror att en anmälan varken gör till eller från så kontaktar hon polisen.

– Jag trodde aldrig att det här skulle bli så stort. Jag anmälde mest för min egen skull, att jag skulle känna att jag i vart fall gjort allt jag kunde eftersom det som hände inte var okej.

Polisen hittar bilder och filmer i mobiltelefonen

När polisen senare samma dag tar in Bardiya Pajouhi till förhör vet de inte att de står inför inledningen till en av landets större sexualbrottsutredningar. 

I Pajouhis mobiltelefon, en vit iPhone 6, hittar polisen 41 000 bilder och 1 700 filmklipp. 

– Tyvärr finns det mycket sex på min mobil, säger Pajouhi själv då han i ett av de tidiga förhören får frågor om vad han egentligen har på sin mobiltelefon.

Festfixaren Bardiya Pajouhi smygfilmade och våldtog drogade och utslagna unga kvinnor.
Foto: ROBIN ARON

Mycket är av sexuell natur. Och det är inte bilder och filmer på vilka sexuella handlingar som helst som polisen nu fått i sina händer. Mycket verkar smygfilmat. 

På delar av filmerna ser de unga kvinnorna helt utslagna ut. De blundar och är tysta. Och verkar vara helt bortom medvetande. En del klipp är redigerade och sammanfogade till små pornografiska filmer med han själv i huvudrollen. På andra bilder och filmer har bara kvinnornas underliv dokumenterats med mobiltelefonen.


Dömd för fler våldtäkter än Hagamannen 

Med förövarens egna filmer från övergreppen och information som finns inbäddad i filerna om tider och i flera fall också GPS-positioner från var de filmats har polisen lyckats lokalisera sexuella övergrepp mot kvinnor på två kontinenter. 

I en lyxvåning i centrala Göteborg, ett trapphus på en bakgata till Avenyn och de mest fashionabla områdena i Beverly Hills, Los Angeles.

Sex av övergreppen bedöms av tingsrätten som våldtäkter, två som grova. Ytterligare två övergrepp bedöms som sexuellt tvång. Det gör antalet våldtäkter som Bardiya Pajouhi döms för till fler än Hagamannens ökända våldtäktsserie.


LÄS MER: Våldtäktsmannens egna sexfilmer blev hans fall  - smygfilmade övergrepp i lyxvillan


Och allt eftersom utredningen pågår mejslas ett mönster fram där Bardiya Pajouhi träffat unga kvinnor på innekrogar i de centrala stadsdelarna. Ibland har de stämt träff, i andra fall har kvinnorna dykt upp runt vip-bord där Pajouhi bjudit frikostigt på shots och drinkar – i vissa fall, enligt kvinnorna, också på droger. 

Kvinnorna togs till en lyxlägenhet av krögaren och festfixaren.
Foto: NORA LOREK

Senare på natten, när tjejerna mer eller mindre tuppat av på en efterfest eller någon annanstans, ska han enligt den eniga tingsrätten förgripit sig på dem.

Och allt har filmats eller fotograferats och sparats åt eftervärlden.

– Har han haft en möjlighet att utnyttja flickor när de inte kan värja sig så gör han det. Det har vi sett otaliga gånger, säger kammaråklagare Jim Westerberg, som lett den stora utredningen.


Den dömde förövarens egna filmer av övergreppen har varit helt avgörande, enligt åklagaren.

Hittar fler sekvenser från våldtäktsfilmer i datorn

Och det är en film som sticker ut. Det är en hopklippt film redigerad i datorprogram där flera korta tv-klipp har satts ihop till en längre sekvens.

Där dyker också en andra man upp som misstänkt förövare. Han är betydligt äldre än Bardiya Pajouhi.

Offren är två mycket unga personer.

Om ett av offren skriver tingsrätten:

"Hon är helt frånvarande vid de sexuella handlingarna och rör sig bara när hon flyttas av de tilltalade. Hon verkar befinna sig i dvala eller har i vart fall en mycket låg medvetandegrad och det är helt verklighetsfrämmande att tolka filmerna av henne som att hon vill medverka i sexuella handlingar”.  

Samtidigt skriver tingsrätten att de två männen på filmen "poserar inför kameran i anslutning till de sexuella handlingarna och flyttar målsägandena för att exponera dem för kameran på av de tilltalade önskat sätt".

Den andra mannen på filmen identifieras snart som 50-årige Navid Atlassi, ägare till fem krogar på och i området precis intill den krogtäta Avenyn. 

Han är en av Göteborgs mest inflytelserika krögare och säger själv till GT att han innan detta hade 150 anställda under sig. Enligt den senaste årsredovisningen omsatte krogverksamhetens ägarbolag, Atlassi of Sweden AB, 75 miljoner kronor. 


LÄS MER: Här är Göteborgskrogarna som fått indraget alkoholtillstånd


Och det är på Navid Atlassis krogar som de båda männen ska ha kommit i kontakt med de unga kvinnorna. Hans krogar nämns i utredningen gång på gång som platser där de unga kvinnorna inleder kvällarna som avslutas så illa. 

Och det är i Navid Atlassis lyxvåning på en gata inte långt från Avenyn som den filmade, enligt tingsrätten, grova våldtäkten ägde rum. 

Från diskare till storkrögare - till dömd våldtäktsman. Navid Atlassis fem krogar i centrala Göteborg har förlorat alkoholtillstånden.
Foto: PER WISSING

I en dator som hittas inne i ett personalutrymme till en av Atlassis krogar, i hans privata mobiltelefon och en bärbar dator på kontoret hemma i lyxvåningen kommer polisen över fler bilder och filmsekvenser från våldtäktsfilmen där Navid Atlassi och Bardiya Pajouhi, enligt tingsrätten, turas om att förgripa sig på de två unga kvinnorna.

Efter ytterligare utredning lyckas poliserna också identifiera offren.

Det är två 16-åriga skolflickor. 

Bjöd på drinkar och shots

– Det är ett system han har. Han bjuder tills man stupar. Det är så han gör. Tills man inte har något omdöme kvar, säger kvinnan som i mars anmälde Bardiya Pajouhi.

Hennes historia om kvällen som ledde fram till att hon somnade i ett trapphus på en bakgata till Avenyn har stora likheter med den berättelse de två 16-åriga flickorna har då polisen kontaktar dem om filmen. 

Hon berättar hur hon hade bestämt träff med Bardiya Pajouhi över chatprogrammet Messenger. De känner varandra bara flyktigt och hade inte träffats på några år då hon kom till Avenykrogen The Pelican med sina väninnor – en av de krogar som ingått i Navid Atlassis krogverksamhet.

Något förvånat går det upp för väninnorna att Bardiya Pajouhi har ordnat ett bord åt dem. Och han börjar bjuda laget runt, om och om igen – på drinkar och shots. 

– Jag blev väldigt, väldigt full och borta ganska fort. Jag har en hel del minnesluckor och det är min tjejkompis som har förklarat mer hur jag var och hur jag betedde mig. 

De gick vidare och drack än mer shots. Och hela tiden är det Bardiya Pajouhi som bjuder. Även kokain läggs upp inne på en krogtoalett, berättar hon. 

Efter en stund på nattklubben Park Lane längst upp på Avenyn blir det stopp hos vakten. Vakten tycker att hon ska ta en vända för att nyktra till och Bardiya Pajouhi följer med henne. På en övervakningskamera från entrén till Park Lane syns hur kvinnan vinglar bort från vakten och måste hålla sig i en stolpe och i Bardiya Pajouhi för att kunna stå upprätt.

Han tar henne till ett trapphus på Södra Vägen där hon säger att hon somnar, däckar av. Medan han menar att de har sex med varandra helt frivilligt.

Efter en krogkväll vid Avenyn följer kvinnan med Bardiya Pajouhi till en lägenhet på Södra vägen där han förgriper sig på henne.
Foto: NORA LOREK

– Jag har inte våldtagit någon, säger Bardiya Pajouhi från häktet.

Festliv i lyx och flärd i Beverly Hills

I media har Bardiya Pajouhi kallats "festfixaren". Han har i flera år varit ett känt namn i Göteborgs innemiljöer, som eventmakare och marknadsförare av krogar. Några år tillbaka drev han klubbar och arrangerade fester, särskilt på den meddömde Navid Atlassis krogar. 

Men mestadels har han drivit runt i festmiljöerna. Själv säger han i förhören att han försörjs av den del av familjen som lever ett förmöget liv i Los Angeles.

– Allas liv ser ju lite olika ut. Vissa har ett lite hetsigare liv, andra har det lite lugnare. Det har bara varit så helt enkelt, men jag har haft det bra, gott ställt helt enkelt. Och det har varit en hel del festande, säger han när GT når honom på häktet.


LÄS MER: OS-hjälten tar över våldtäktsdömds krogar 


Och de som mött Bardiya Pajouhi berättar att han alltid bjudit generöst. Både när det kommer till alkohol och droger.

Och många vittnar om ett festliv i lyx och flärd på andra platser i världen, särskilt Beverly Hills.

– Jag har alltid haft väldigt mycket bekanta och vänner runt om mig. Hade det funnits drinkar på bordet har folk fått ta för sig, det har varit lite så, säger han själv. 

Men en del berättar också att det är svårt att veta vad som är sant av hans berättelser.

– Han var ändå trevlig, annars hade vi inte varit med honom. Men det var något lurt med honom, säger en kvinna som varit med under Bardiya Pajouhis rundor och tillägger:

– Jag har för mig att han sa att hans föräldrar ägde typ halva LA. Sedan vet inte jag hur mycket av det som var sant.

En annan kvinna:

– Han vill väldigt gärna poängtera vad olika saker kostade och skickade ofta videor på Facebook när han stod på feta klubbar, rökte på och tog kokain. I början trodde man länge på det. Då var man bara 16. Man var lite naiv och man såg inte det på det sättet. Man förstod inte att det var en fasad. "Oj, gud va coolt. Vilken flott lägenhet och han har mycket pengar", tänkte man. Och anledningen till att vi hade kontakt med honom var att han skulle fixa in oss på en klubb. Det var enda anledningen.   

Bjöd med tjejerna hem 

De var lovade en "runda runt Avenyn" på krogarna dit deras ålder inte skulle få dem förbi dörrvakten på egen hand. Falskleggen hade de med sig för säkerhets skull, men de två 16-åriga tjejerna säger att de aldrig behövde dem när de en vinterkväll för fyra år sedan skulle få Bardiya Pajouhis hjälp att "göra Avenyn". 

Han mötte dem redan i dörren till Avenykrogen El Corazon, tog dem förbi vakterna och in i lokalen. "Känner vakterna imon", hade han meddelat en av tjejerna som hade träffat honom tidigare en gång. För den andra var det första gången de sågs. Det var också första gången hon var på en "riktig krog", berättar hon.

Bardiya Pajouhi hjälpte de 16-åriga tjejerna att komma in på krogen
Foto: NORA LOREK

Hon ska senare beskriva det som att hon tyckte det var "ballt" när också krogens ägare, Navid Atlassi, slog sig ner vid deras bord. "En äldre man som sades driva stället", som en av tjejerna skriver i ett brev till polisutredarna flera år senare. 

De bjöds på drinkar och shots. De fick komplimanger om att de var fina och kände sig smickrade. De uppmanades av männen att dansa på dansgolvet. Och de dansade. 

Männen tittade på.

På nästa ställe serverades jordgubbsdrinkar och de båda 16-åringarna började känna sig rejält påverkade.

Männen pratade om att de kunde få jobba på deras lyxyachter till sommaren. Tjejerna visste inte vad de skulle tro, om det var sant eller inte. 

Krogkvällen gick vidare och fortsatte till slut hem till krogägarens våning ett stenkast från Avenyn. 

"Jag minns bara att min kropp var livlös"

I förundersökningen berättar några andra 16-åringar om att de hade följt med upp för en fest i samma våning två-tre veckor tidigare, att de hade bjudits på cannabis, mousserande vin och färsk frukt. 

Men de berättar att lämnade i all hast när de många år äldre männen blev för närgångna och det inte kändes lika kul längre.

Men den här kvällen blev de två 16-åringarna som skulle göra en riktig "runda runt Avenyn" kvar.  

– Hela lägenheten var väldigt pampig, med mycket konst på väggarna, säger en av tjejerna i förhör.

Möbleringen var grabbig. I rött, svart och vitt, lädersoffor och pälsar. Direkt när man kom in syntes en stor isbjörnspläd på golvet. "Ganska sliskigt", som en av tjejerna säger i förhör. 

I den lyxbetonade vindsvåningen alldeles intill Avenyn våldtogs två 16-åriga tjejer grovt av krögare Navid Atlassi och Bardiya Pajouhi, enligt tingsrätten.
Foto: Polisen

De bjöds på champagne och färsk frukt, melon och ananas, som de glatt tackar ja till. Ingen av dem hade druckit champagne tidigare. 

Och komplimangerna fortsatte.

– Tjejer med god smak, det gillar vi, sa en av männen gillande när de drack och lämnade, enligt förhören med tjejerna, över en rullad femhundring och en lina kokain för var och en. 

Sedan blir minnesbilderna allt glesare, enligt de båda 16-åringarna. Musiken pumpade på. En av dem berättar att hon fortfarande har svårt att lyssna på Justin Timberlake efter den kvällen; låtarna "SexyBack" och "What goes around ... Comes around".

Vännen berättar i förhör

Och så kommer nästa minnesbild av att hon är i sängen, naken med de två männen.

"Jag minns att min kropp och min hjärna inte samarbetar ... Att jag försöker röra mig men att det inte går", skriver en av tjejerna.

Hennes vän berättar i förhören:

– Jag minns bara att min kropp var livlös, jag kunde liksom inte göra någonting. Jag minns att jag tänkte att vad håller jag på med, vad är det som händer?

Navid Atlassi beskriver det som skedde i lägenheten som "en otroligt konstig grej". Och både hans och Bardiya Pajouhis version är en helt annan. De menar att tjejerna pratat ihop sig. Några droger har de inte sett:

– Precis när vi kommer in och Bardiya sätter på musik då börjar dom att ta av sig kläderna tjejerna, två stycken själva frivilligt ... sen drar hon mig till sängen ... dom va berusade men dom flesta är väl berusade när dom har sex. Det tillhör det hela liksom, man går och festar och dricker och så är man berusad så ska det va så. Detta var ju liksom nåt otroligt konstig grej liksom att tjejerna kommer in där och så sätter han på musik och då börjar dom ta av sig helt naken, säger Atlassi i förhör.

Smygfilmade tjejerna med iPad

Morgonen därpå vaknar de båda tjejerna och ser då en iPad lutad mot teven, lite dold, med den inbyggda kameran riktad mot sängen. 

– Jag tittade upp på en vägg som är mitt emot sängen, där står en teve eller nånting. Och ovanpå så ser jag en padda, en iPad. Och jag bara frös till is för jag fick en sån fruktansvärd känsla av att dom hade spelat in eller fotograferat oss, säger en av tjejerna till polisen.

När GT frågar honom på häktet medger Navid Atlassi att han filmade tjejerna utan deras vetskap. Han säger samtidigt att han trodde de var äldre än 16.

– Det är inget jag är stolt över. Absolut inte. Jag bad dem om ursäkt för det i tingsrätten. Jag var singel och tyckte det var en rolig grej att filma. Jag skäms över det. Men å andra sidan med facit i hand är det ju bra att vi har filmat så man kan se att tjejerna är med i det hela.

Du är äldre, du är med och bjuder, du är krogarnas ägare. Hur kommer det sig att du har den här relationen med gäster som är betydligt yngre än dig själv?

– Det var Bardiyas gäster. Jag vet att det här var ju inte rätt egentligen. Jag borde ju fattat det här jag som var äldre. Att det inte är bra. Men det var inte jag som tog initiativ till sex, det var inte jag som gjorde närmanden. Hon tog av sig kläderna och drog mig till sängen.

Det är först då polisen kontaktar de två tjejerna och berättar att de funnit filmen fyra år senare som de får sina farhågor om att ha blivit filmade fullt bekräftade. 

Då får de också veta att Bardiya Pajouhi under natten, efter att de båda däckat i sängen, skickat en bild till en kompis i USA på de båda nakna. 

Och med honom liggande emellan dem till texten:

"HaHa they passed out after the action and weed so I took a sneeky pic while sleeping”.

I den lyxbetonade vindsvåningen alldeles intill Avenyn våldtogs två 16-åriga tjejer grovt av krögare Navid Atlassi och Bardiya Pajouhi, enligt tingsrätten.
Foto: Polisen

"Han hade tagit bilder på mitt underliv"

Enligt åklagaren finns det fler filmer som polisen granskat. De fall Jim Westerberg har gått vidare med är de där han anser det uppenbart att kvinnorna utsätts för övergrepp.

I ett fall är offret fortfarande okänt. En ung kvinna våldtogs av Bardiya Pajouhi, enligt tingsrätten, medan hon sov, helt utslagen i ett hotellrum på Moment Hotell i Beverly Hills. 

Även den unga kvinnan som gick till polisen och rullade upp hela historien blev fotograferad under övergreppet som hon annars inte minns mycket ifrån.

– Han hade tagit bilder på mitt underliv utan att jag visste om det, särat och zoomat in som att det var en sjukhusbild. Vidrigt var det, säger den unga kvinnan som när hon anmälde Bardiya Pajouhi i mars inte hade en aning om att hon fotograferats. 

Det fick hon veta av polisen först under ett senare förhör. Då bilderna också visades upp för henne och hon fick se övergreppet dokumenterat.

– Då bröt jag ihop. Att han hade tagit bilder av mig också, det hade jag ingen aning om. Jag tänkte: “jaha nu finns det en massa bilder ute på mig på nätet”.

16-åringen rädd för att bilderna skulle spridas

Bardiya Poujahi har gett mycket få förklaringar till varför han filmat och fotograferat övergreppen – eller när unga kvinnor frivilligt haft sex med honom, som han själv säger. I flera fall erkänner han kränkande fotografering – även då fotograferingen skett före en ny lag gjorde det olagligt så sent som 2013.

Men han vill inte kommentera varför.

Hans advokat har förklarat det som "en egenhet" hans klient har.

– Nej, det vill jag inte svara på före hovrättsförhandlingen, säger Bardiya Poujahi själv när vi ställer honom frågan.

Han har överklagat den nioåriga fängelsedomen. Även Navid Atlassi har överklagat sin sexåriga fängelsedom för grov våldtäkt och vill kunna gå vidare med sitt liv.

Men för de utsatta har filmerna och bilderna redan satt djupa spår.

En av de 16-åriga flickorna berättar under rättegången att hon inte vågat anmäla händelsen, som inträffade mer än fyra år före filmklippen hittades, trots att hennes föräldrar uppmanat henne att anmäla och att hon mått mycket dåligt efteråt. Ett skäl var rädslan att det verkligen fanns filmer och att dessa kunde spridas som hämnd om hon anmälde. 

En rädsla hon delar med flera andra offer i utredningen.


LÄS MER: En tonårsförälders värsta mardröm 


Skickade bild på 16-åring till vännerna

Men den unga kvinna som anmälde i mars litar på de garantier hon fått från polisen om att bilderna på henne från natten inte spridits vidare. 

– I dag känner jag mig ganska lugn med bilderna. De är raderade. De finns hos polisen och de finns på hans telefon och de hade kollat så att han inte hade skickat på Facebook eller Snapchat så ingen annan kunde skicka om det.

Enligt åklagaren Jim Westerberg finns det dock exempel på att filmsekvenser och bilder från övergreppen spridits. 

Ett av fallen var bilden på de 16-åriga flickorna efter våldtäkten.

Åklagaren beklagar spridningen.

– Pajouhi har skickat bilder och filmsekvenser till kompisar i tre fall som vi har kunnat visa. Det är verkligen tråkigt och sorgligt. Det har skickats till USA och andra länder. En gång ute på internet så är det alltid ute, det är så vi ser på det.

Krogägaren och festfixaren överklagar

Krogägaren Navid Atlassi förnekar grov våldtäkt i två fall, riktade mot 16-åringarna. Dels menar han att allt varit frivilligt. Även om alla parter var berusade så var inte berusningen så kraftig att det går att tala om att 16-åringarna varit i ett hjälplöst tillstånd.

– Att jag blir dömd till sex års fängelse för det här, det tycker jag är alldeles för mycket. Det är onormalt. Hade jag lagt narkotika i deras drinkar, tvingat dem att dricka och de tuppat av totalt, klätt av dem och haft sex med dem hade jag fått samma straff som nu där de själva varit medvetna om det. Det är väldigt orättvist, säger Navid Atlassi från häktet.

Han menar att tingsrätten gjort moraliska överväganden istället för att se på saken objektivt och juridiskt, att flickorna är unga och att det förekommit fotografering. 

Han menar också att rätten kan ha buntats ihop med det Bardiya Pajouhi anklagas för.

– När det gäller min klient finns det en alldeles uppenbar bedömningssmitta, säger hans advokat Allan Stutzinsky.


Festfixaren Bardiya Pajouhi nekar till alla de åtta övergrepp på kvinnor han dömts för. Han har samma inställning som Atlassi när det kommer till den grova våldtäkten. Även de övriga våldtäkterna är frivilliga sexuella relationer han haft med kvinnor han mött. 

– Man kan inte döma någon för våldtäkt bara för att man ser en tjej ligga och blunda på en bild, säger Bardiya Pajouhi själv till GT.

Han har erkänt kränkande fotografering i några fall och även betalat skadestånd för kränkningen av en nionde kvinna trots att domstolen friade honom för att ha förgripit sig mot just henne. Varför han dokumenterat de sexuella handlingarna har han varit mycket förtegen om. 

Hans advokat Björn Hurtig har gått hårt åt rättsväsendet som inte låter honom få kopior på de filmer och bilder som utgör målets huvudbevisning. Han menar likt Navid Atlassis advokat att tingsrätten inte lyckats fjärma sig från moraliska uppfattningar hos var och en inför vad de ser på filmerna.

– Det är så många slutsatser här som dras utifrån subjektiva uppfattningar och inte juridiska argument, säger Björn Hurtig.

– Det finns saker i domen som jag tycker är motsägelsefulla och väldigt märkliga. Vi anser att mot hans förnekande har inte den utredningen som bringats fram av åklagaren varit så stark att den övervältrat förnekandet. 

Domarna

Våldtäkt 1, 22–26 februari 2012 på Södra vägen i Göteborg

Målsägande: Ung kvinna

Efter en krogkväll vid Avenyn följer kvinnan med Bardiya Pajouhi till en lägenhet på Södra vägen där han förgriper sig på henne. Hon ska enligt tingsrätten ha varit i ett hjälplöst tillstånd på grund av alkohol och droger. Han ska ha rivit sönder hennes byxor, betvinga henne med sin kroppstyngd och bänt isär hennes ben med sina ben utan att hon lyckats spjärna emot. 

Inställning: Nekar


Grov våldtäkt 1 och 2, 10–11 mars 2012 i lägenhet centrala Göteborg

Målsägande: Två 16-åriga flickor

Tillsammans med krögaren Navid Atlassi har Bardiya Pajouhi sex framför en dold kamera med två 16-åriga flickor som beskrivs som mer eller mindre helt utslagna. Efter våldtäkten skickar han en bild på sig själv vid de utslagna nakna flickorna med meddelandet att de "passed out". Övergreppet skedde i krögarens lägenhet efter att de två tillsammans supit ner och drogat flickorna, enligt åklagaren.

Inställning: Båda nekar. Allt frivilligt


Våldtäkt 2, 30 januari 2015 i lyxvilla i Beverly Hills, Los Angeles

Målsägande: Ung kanadensisk kvinna

På nio filmklipp om totalt  45 minuter förgriper han sig på kvinnan under en efterfest i Beverly Hills. Morgonen därpå beskriver väninnan offrets tillstånd som komaliknande, hon kunde inte ens ta på sig kläderna på morgonen. 

Inställning: Nekar, menar att offret bara var trött men vid medvetande.


Våldtäkt 3, 22 februari 2015 på The Moment Hotel i Hollywood, Los Angeles

Målsägande: Okänd

En 40 minuter lång film på Bardiya Pajouhi visar hur han under en efterfest på hotellet förgriper sig på en ung, okänd kvinna som är utslagen på grund av berusning eller drogpåverkan.

Inställning: Nekar.


Sexuellt tvång 1 & kränkande fotografering, 14 juni 2015 på Hisingen i Göteborg

Målsägande: Ung kvinna

Efter en efterfest har kvinnan däckat i en säng. Bardiya Pajouhi ska då ha särat kvinnans ben och utnyttjat henne medan han själv filmade med sin mobiltelefon.


Sexuellt tvång 2, 5 mars 2016 i trapphus Södra Vägen i Göteborg

Målsägande: Ung kvinna

Bardiya Pajouhi har filmat då kvinnan låg utslagen i ett trapphus på Södra vägen och han dra ner hennes kläder på underkroppen och förgriper sig på henne. De hade träffats på en dejtingsajt och mötts ute på krogen under kvällen.

Inställning: Nekar


Våldtäkt 5, 20 mars 2016 i trapphus på Södera vägen i Göteborg

Målsägande: Ung kvinna

Efter en natt på klubbar vid Avenyn med alkohol och droger vaknar kvinnan upp av att Bardiya Pajouhi har sex med henne. Hon beskriver sig själv som halvt medvetslös då hon upptäcker att han har sex med henne. Hennes mamma upptäcker senare att hennes kraftiga strumpbyxorna rivits upp i grenen vid hennes underliv.

Inställning: Nekar, var ömsesidigt.