Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dömd pedofil i Skövde överklagar dom till HD

I juni i år dömdes en man i 20-årsåldern i Skövde för att ha uppmanat både flickor och pojkar att skicka porrbilder på sig själva till fängelse i fem år och sex månader.

Två månader senare fastslog Göta hovrätt tingsrättens dom.

Nu överklagar mannen domen till Högsta domstolen.

Det var under 2012 och 2013 som mannen begick sina brott mot åtminstone arton målsäganden i Skövde och på andra orter i Sverige. Det handlar om både flickor och pojkar.

Mannen jobbade i en förskola och var ungdomsledare i en förening i Skövde men flyttade sedan från hemorten innan åtalet mot honom kom.

Mannens brott är att han försökte förmå barn att visa sina kön och låta dem filma sig själva när de onanerade för mannen via Skype. När han var ute på nätet lurade han barnen med sin identitet, kön och ålder.

Oralt samlag

Han dömdes också för en våldtäkt på en 13-åring genom att han tilltvingade sig ett oralt samlag. En annan våldtäkt mot barn skedde hemma i mannens föräldrahem.

Mannen dömdes i juni i år i Skaraborgs tingsrätt för olaga hot, våldtäkt mot barn, flera fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, flera fall av försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.

Tingsrätten kom fram till att han skulle dömas till fem år och sex månaders fängelse. Mannen överklagade domen till Göta hovrätt och i augusti i år fastlog hovrätten tingsrättens dom, där vissa åtalspunkter togs bort men även vissa kom till.

Nu har mannens advokat skickat in ett överklagande till Högsta domstolen eftersom mannen ogillar åtalet i sin helhet och vill slippa betala skadestånd till sina offer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!