Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dom efter vattenattack mot tiggare står fast

Tiggaren Vanessa fick vatten hällt över sig fyra gånger. Butikschefen för den aktuella matbutiken dömdes för ofredande – och åklagaren kommer inte att öveklaga. Foto: Robin Aron

GÖTEBORG. Tiggaren Vanessa, 28, utsattes för en vattenattack i mars då en butikschef kastade en hink med vatten över henne.

Mannen dömdes tidigare i november och nu står det klart att åklagaren inte kommer att överklaga domen – trots att butikschefen inte dömdes för hatbrott.

Det var den 11 mars i år som fler personer såg hur ägaren till en livsmedelsbutik hällde vatten över tiggaren Vanessa, 28.

Den 3 november kom tingsrättens dom mot butikschefen och han dömdes för ofredande till 50 dagsböter och ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till Vanessa.

Åklagare Lotta Nielsen ville även ha butikschefen dömd för hatbrott, men nu står det klart att domen inte kommer att överklagas från åklagarens håll.

– Tingsrätten ansåg inte att det var styrkt att det fanns ett hatmotiv i bakgrunden. Det är ganska svårt att styrka hatbrott, så jag väljer att släppa detta nu, säger Lotta Nielsen till TT.

"Inte nöjda"

Inte heller butikschefen vill gå vidare.

– Vi är inte nöjda med domen. Men det här har tagit mycket kraft och energi från honom så han vill lägga det här bakom sig och gå vidare, säger butikschefens försvarare, advokat Björn Hurtig, till TT.

Butiksägaren har själv hävdat att det rör sig om ett missförstånd och att han inte haft för avsikt att blöta ner någon. Han skulle i själva verket tvätta butikens fönster, menar han.

Men rätten valde alltså att gå på åklagarens linje. I domen står det att det förefaller "mindre sannolikt" att butikschefen ska ha blött ner Vanessa av misstag – då det skett fyra gånger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!