Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurplågare sätter skräck i kattägare

Alexia Agersten var den som hittade den svårt skadade katten Sally – hon oroar sig för vad som ska hända härnäst.
Foto: Privat
Katten Sally blev bara 2,5 år efter att någon skurit upp henne och dragit sönder hennes svans.
Foto: Privat
I Rannebergen hittades en död katt som precis som Sally blivit uppskuren. Den hade också fått sin svanstipp avhuggen.
Foto: Privat

Ännu en katt har hittats plågad till döds i Göteborg.

Bara ett par dagar efter att katten Sally letade sig hem med uppskuret underliv och svansen svårt skadad så har ännu ett makabert fynd gjorts – och likheterna med Sallys fall är skrämmande.

– Min känsla är bara: När och var sker det härnäst?, säger Helena Lindström, som driver föreningen Arödskatterna.

När grannkatten Sally kom hem på natten till i fredags så förstod Alexia Agersten, 29, snabbt att allt inte stod rätt till. Snart upptäckte hon att Sallys päls var full av blod – och hos veterinären konstaterades att kattens underliv skurits sönder med ett nio centimeter långt snitt och att hennes svans slitits ur led. Sallys skador var så svåra att hon fick avlivas.

Alexia Agersten skrev ett Facebookinlägg om händelsen eftersom hon kände att det var viktigt att varna andra kattägare. Med rätta, verkar det som. Nu har nämligen ett nytt fall, med skrämmande likheter, uppdagats i Rannebergen. Angeredsbon Marta Poplawska, 38, berättar:

– Några vänner ringde mig efter att de hittat en död katt i Rannebergen. Jag åkte dig och katten såg verkligen inte ut att ha dött naturligt. Svansen var i två bitar – och när jag skulle lyfta upp den så upptäckte jag att katten hade skurits upp hela vägen från svansen till magen.

"En kattplågare går lös"

När föreningen Arödskatterna fick höra talas om det andra misstänkta fallet av brutalt kattplågeri inom loppet av ett par dagar så valde de att gå ut med en varning på sin föreningssida:

"Håll era katter inne. En kattplågare går lös. En katt föll offer för mördaren för några dagar sedan. Uppskuren och svansen nästan helt av. Hon fick senare somna in. Detta skedde i Partille, Sävedalen.

Ännu en katt har fallit offer för kattmördaren. Katten hittades i dag i Rannebergen, Angered. Även denna uppskuren och svansen I två delar och tyvärr död.", skriver Arödskatter.

"Är bara början"

– Anledningen till att vi går ut med varning är ju för att inte fler katter ska råka illa ut. Så att folk han hålla ett extra öga på både sina egna och andras katter, säger Helena Lindström som är en av personerna bakom föreningen.

Hon fortsätter:

– Det här har ju hänt med bara några dagars mellanrum. Min känsla är bara: När och var sker det härnäst?

Alexia Agersten tänker likadant.

– Någonstans så vet man ju att det här bara är början. Och något som oroar mig något enormt är att det inte är ovanligt att människor som börjar med att plåga djur för att sedan ge sig på människor, säger hon.