Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detonation i Borås – bombskyddet inkallat

Det här är larmnumren som du behöver ha koll på
Ett bankuttag har detonerat vid Sjöbo torg i Borås.Foto: JOAKIM ERIKSSON / JOAKIM ERIKSSON

Under natten mot onsdagen har ett bankuttag detonerat vid Sjöbo torg i Borås. 

Polisen har nu inlett en förundersökning om grov stöld men det är ännu oklart om man fått med sig några pengar från platsen. 

– Nationella bombskyddet är inkallat. Det är en pågående utredning, säger Johan Josarp vid polisen.  

En person har gripits. 

Det var vid 02-tiden natten mot onsdag som polisen kallades till Sjöbo torg i Borås efter att ett flertal inringare sagt att de hört en hög smäll. 

Väl på plats kunde polisen konstatera att bankuttaget detonerat. På bilder från platsen kan man se hur bankomaten är totalförstörd. 

– Vi kan konstatera att det har varit en kraftig detonation, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen rubricerar händelsen som grov stöld, men det är ännu oklart om gärningsmännen fått med sig några pengar från platsen.

Nationella bomskyddet kallas in 

Nationella bomskyddet kallades till brottsplatsen som är avspärrad.

– Insatsen är pågående och vi har spärrat av platsen. 

Under onsdagsmorgonen hade bombskyddet lämnat platsen som är fortsatt avspärrad för en kriminalteknisk undersökning. 

Vid 04-tiden på tisdagsmorgonen hade polisen lyckats gripa en misstänkt gärningsman efter intensivt arbete, säger man till Borås tidning. Polisen misstänker att det varit två gärningsmän inblandade.

– Jag kan bekräfta att vi gripit en av gärningsmännen under natten till onsdagen och vi jobbar intensivt med att gripa den andra gärningsmannen också, säger stationsbefäl Joakim Danz till tidningen.

Enligt vakthavande befälet Johan Josarp så ska de båda gärningsmännen ha lämnat platsen på moped.