Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljplanen för Göteborgs nya centralstation godkänd

Såhär är det tänkt att området kommer att se ut inom några år.Foto: Jernhusen

Om drygt två år inleds ombyggnaden av Göteborgs centralstation.

Politikerna i byggnadsnämnden har röstat igenom detaljplanen, skriver GP.

Med start 2023 börjar centralstationen i Göteborg att byggas om. Under jord kommer Västlänkens nya plattformar och spår att byggas. Ovanpå kommer nya bostäder, nya torg, en ny park och byggnader för handel att byggas.

Det står klart sedan byggnadsnämnden godkänt den nya detaljplanen för området. 

Kallar projektet för meningslöst

Bara Demokraterna röstade emot förslaget och kallar hela Västlänken för ”Sveriges mest meningslösa” byggprojekt som ger såväl utsläpp som restidsförluster.

– Det här kommer följa Göteborgspolitiken under lång tid. Vi kommer att få se svaren och då hoppas att jag flera av politikerna är kvar så att de kan be göteborgarna om ursäkt, säger Martin Wannholt (D) till GP.

Övriga partier är nöjda.

– Vi tycker det är fantastiskt att vi har kommit så långt i planeringen. Nu börjar vi se årtal som inte ligger speciellt långt fram i tiden. Det här kommer bli fantastiskt när det blir klart, säger Ann-Catrine Fogelgren (L) till GP.

Hela projektet beräknas vara färdigställt 2026.