Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det vinnande förslaget i GT:s tävling är....

De här designade betonggrisarna har namngivits av GT:s läsare.
Charlotte Ljunggren, flygplatschef för Landvetter.
Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Nu är det klart vad de designade betonggrisarna på Landvetters flygplats ska heta.

"Gotegrisar" blev förslaget som vann namntävlingen.

GT och Swedavia utlyste tävlingen i förra veckan och intresset har varit starkt från läsarna. Cirka 400 förslag har rasslat in i GT:s mejlkorg.

Vi fick in många fyndiga förslag, men juryn, flygplatschefen på Landvetter, Charlotte Ljunggren, och GT:s redaktionschef, Björn Lindsten, var helt eniga om att "Gotegrisar" skulle vinna.

Förslaget hade, med små variationer, skickats in av fyra tävlande. Camilla Sandmark, Gävle, och Kim Örn, Askim, hade turen att ta hem priserna genom lottningen. Däremot hade Ronny Wallsten och Thomas Lagö otur i lottningen den här gången.

"God Göteborgsanda"

– Jag tycker mycket om det här förslaget. Dels innehåller de ju bokstäverna GOT vilket är den internationella beteckningen för vår flygplats. Dels är det en ordvits i god Göteborgsanda, säger Charlotte Ljunggren.

Vinnarna kommer att få sina priser, flygresor till Istanbul för två personer, vid en ceremoni på flygplatsen under augusti månad.

Fem av cirka 400namnförslag tog sig till final

Uppåt 400 förslag skickades in i tävlingen. Vinnare blev alltså "Gote-grisar". Fyra förslag till konkurrerade i finalen:

Flygvättar (från Ylva Nilsson, Varberg).

Landvättar (från nio stycken tävlande)

Vingar (från åtta stycken tävlande)

AnkomSten (från Mats Petersson).