Det vet vi om Lisebergs nya hemliga attraktioner

Lisebergs vd Andreas Andersen är hemlighetsfull.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Nöjesparken kommer bjuda på en hel del nyheter framöver.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

I veckan kom nyheten att man tar bort den klassiska attraktionen Virvelvinden på Liseberg.

Men nöjesparken kommer att kunna presentera tre nya installationer inom de närmaste två åren.

Det här vet vi om Lisebergs nya hemliga projekt.

Pandemiåren har varit tuffa för nöjesparken Liseberg som under långa perioder varit helt stängt. Men i takt med att restriktionerna släppts har nöjesparken kunnat återgå mer och mer till det normala. 

I torsdags meddelade Liseberg i ett pressmeddelande att man kommer göra om lite i parken till nästa sommar. Den klassiska attraktionen Virvelvinden från 1929 som står uppe på berget kommer att plockas ner. 

Nyheten har skapat reaktioner. 

– Det är alltid så när man tar bort någonting. Det är väl kanske naturligt att det blir så, det har varit likadant tidigare. Men jag lovar att vi hittar på bra saker på berget, säger Andreas Andersen, Lisebergs vd. 

I samma pressmeddelande hintade man också om det som komma skall: ”Markarbeten påbörjas i området för att förbereda inför två nya attraktioner som ska stå klara nästa sommar. Vilka det blir är än så länge hemligt, men kommer att avslöjas av Liseberg under hösten.”

”Kommer bli jätterolig”

I ett dokument, en kallelse till Lisbergs styrelse i somras, finns två punkter som skulle kunna vara namnen på de två nya attraktionerna: ”Nebulaz” och ”SidecarXL”. Det är dock något som vd:n inte vill bekräfta.

– Det kan jag inte svara på, säger han.

Kan du berätta vilken typ av attraktioner det rör sig om? 

– Det är familjeattraktioner. Det är ungefär i samma segment som Virvelvinden.

Liseberg har dock konstaterat att det totalt är tre nya attraktioner på gång. Två som blir klara under nästar år och nummer tre – ”Luna” – ska stå klar till nöjesparkens hundraårsjubileum år 2023.

Planeringen av Luna kom medierna till kännedom genom ett styrelsedokument från i våras, där en av punkterna ”att genomföra köp av den upphandlade attraktionen Luna”. När Andreas Andresen fick frågan var han även då hemlighetsfull, men bekräftade namnet. 

– Den kommer att bli jätterolig, sa han då. 

Andreas Andersen lovar att det kommer ytterligare information om de två mystiska attraktionerna inom kort. 


Lisebergs nya skräckhus till halloween