Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det okända spelet bakom Nevs krasch

Kinas rikaste man skulle rädda jobben på Saabs gamla fabrik i Trollhättan. Ett pyramidspel som till en början gällde fastigheter i Kina, men senare även kom att omfatta 650 jobbtillfällen i Sverige, verkar nu ha nått vägs ände. Bilden är ett montage.
Foto: IMAGINE CHINA/REX/SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHET

Premium: Kinas rikaste man skulle rädda jobben på Saabs gamla fabrik i Trollhättan. 

Men mycket tyder på att Evergrandes främsta syfte med förvärvet av NEVS aldrig var att tillverka bilar, utan att haussa upp värdet på sitt dotterbolag för att använda som säkerhet vid statliga banklån. 

– Jag är av uppfattningen att förvärvet av NEVS just precis syftar till att öka företagets värdering så att det kan säkra ännu mer krediter, säger Victor Shih, professor vid University of California, San Diego.

Expressen Premium

Välkommen till Premium! 50% rabatt första månaden

Testa Expressen Premium och få tillgång till alla artiklar för bara 39 kr den första månaden. Därefter betalar du ord. pris 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Tennisikonen: ”Jag har tyckt synd om honom”

Premium: McEnroe på plats för att hylla vännen Henrik Lundqvist • Avslöjar duellerna

Isabelle, 29, lämnade allt för att segla jorden runt

Premium: Bott på segelbåt i över två år • ”Har öar för oss själva”

Hon är beviset på att vi är chanslösa

Premium: Det här är bara början – välkommen till Omikronska Spelen