Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Det måste bli ett stopp på våldet"

Jahja Zeqiraj (S) är ordförande i Västra Hisingens stadsdelsnämnd

Jahja Zeqiraj (S) är ordförande i Västra Hisingens stadsdelsnämnd.

Han tog sig direkt ner till Vårväderstorget när han larmades om skjutningen.

- Det måste bli ett slut på det här meningslösa våldet, säger han till GT.

Jahja Zeqiraj, som är högste politiske ansvarige i stadsdelen Västra Hisingen, där Biskopsgården ingår, stod vid polisen avspärrningar och talade med chockade stadsdelsbor en stund efter skottlossningen.

- Enligt polisen är det relativt unga personer som är inblandade, och varför de varit inne på restaurangen och skjutit  vet man inte exakt , det kan man bara spekulera om. Men det är många som farit illa, konstaterar han dystert.

Kommunen drar under torsdagsmorgonen i gång sin krishantering.

- Vi finns på plats för att stötta alla drabbade. På sjukhuset och i nära anslutning till Vårväderstorget. Vi ska äventa kontakt med de drabbade och deras familjer och vänner, så det kan få stöd på olika sätt och vis, uppger Jahja Zeqiraj.

Vant oss

I Biskopsgården har man drabbats av många grova våldsdåd de senaste åren. Skjutningar och bilbränder har blivit vardagsmat.

- Tyvärr vant oss vid den här våldsutvecklingen i vår stad, det har varit allt från gängrelaterade sprängningar till skottlossningar, niddåd och mord.

- Vi tolerar inte det här våldet i Göteborg, vart den än yttrar sig. Det händer ju om och om igen. Men nu får det vara nog, säger stadsdelsnämnens ordförande.

Han ser det inträffade som en tragedi inte bara för Västra Hisingen utan hela Göteborg och även för Sverige.

- Vi som är folkvalda och polisen har gjort satsning efter satsning för att få rättsida på den här brottsutvecklingen. Vi har sagt att det finns en gräns för vad en stad tål och den är för länge sedan passerad.

-Nu måste alla goda krafter som älskar Göteborg samla sig och göra sig hörda.

-Det är viktigt att vi alla som bor här kan känna trygghet och framtidstro. Men som hänt här gör det väldigt svårt för många.