SJUKT KUL. Mölndalsrevyn gör, förmodligen, Sveriges mest underhållande lokalrevy i år. Foto: Lennart Rehnman
SJUKT KUL. Mölndalsrevyn gör, förmodligen, Sveriges mest underhållande lokalrevy i år. Foto: Lennart Rehnman

Det här är sjukt kul

Publicerad
Uppdaterad
Vårdslöst - en akut revy, Teaterhuset, Mölndal.
Bäst: Karin Mickelbo som manshatande läkare är fenomenal.
Sämst: Längtan efter mer har blivit akut.
Egentligen borde Mölndalsrevyn årgång 32 halta rejält. Men trots benbrott, skallskador, revbensfrakturer och muskelskador hos ensemblen är den glödhet.
Ulla-Karin Olséns hjärnskakning på annandagen ger logik åt hennes pilska senildementa tants tappade repliker.

Conny Källströms
gipsade ben blir naturlig rekvisita i ramberättelsen om det lilla sjukhuset med ett sjukt högt budgetunderskott. Hotade av att bli uppköpta av den tyska vårdkedjan Krankenmarkt, med deviserna "Van vård für alle" och "Är du inte sjuk - blir du det", kämpar den neurotiske överläkaren (revbensskadade Christer Fjällström) med att få vett och balans på ekonomin, ett galet patientklientel och ett tillika helt vrickat kollegium.
Erik Jensens och Christer Thunbergs ramberättelse är glimrande komik med utmärkt koreografi och tajmning. En fars med spring i dörrar och kärleksförvecklingar. Lokalrevyns nummer får emellanåt komma till skott och "dokumentära" filmsekvenser ger revyn extra allt.

Debutanterna,
fynden, Helena Jansson och Shellie Unell tar en självklar plats i den rutinerade ensemblen. En ensemble som spelar på toppen av sin förmåga.
Det här är en så frustande, underhållande, skrattkittlande revy att jag har svårt att tänka mig någon bättre i Sverige. Ska man se en lokalrevy i år ska man se "Vårdslöst - en akut revy" - den är sjukt kul.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER