Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Det är bara att gilla läget för politikerna"

Statsvetaren är övertygad om att det blir folkomröstning om trängselskatten.

- Det är bara att gilla läget för politikerna nu, även om man är emot. Jag kan aldrig tänka mig att två tredjedelar aktivt skulle gå emot det här, säger Bruno Kaufmann.

Slutsummeringen av GT:s folkomröstningskampanj gav vid handen att 49 708 göteborgare önskar en folkomröstning om trängselskatten. Det hade räckt med drygt 40 000 för att målet skulle ha varit uppnått.

Nu meddelar kommunalrådet Jonas Ransgård (m) att han tänker föreslå sin fullmäktigegrupp att rösta ja till en folkomröstning.

- Det är precis vad man kunde förvänta sig. Jag hade blivit förvånad om de gjort annorlunda, säger statsvetaren Bruno Kaufmann.

Är övertygad om att det blir en folkomröstning

Västlänken och det västsvenska paketet har varit ett argument politikerna har använt sig av för att motivera varför de eventuellt skulle säga nej till en folkomröstning. Men det argumentet ger Bruno Kaufmann inte mycket för.

- Så är det alltid - man kan koppla ihop saker till ett paket. Men då kan man ju helt enkelt säga nej till allt som ska omprövas om man hela tiden kopplar ihop frågor med varandra.

Han är övertygad om att det kommer bli folkomröstning. Det finns helt enkelt inga goda argument till varför det inte skulle bli det menar han.

- Det är ganska självklart. Det är bara att gilla läget för politikerna nu, även om man är emot. Jag kan aldrig tänka mig att två tredjedelar aktivt skulle gå emot det här, säger han.