Deras version av kända julsången ger rysningar

Publicerad

Julhälsningen har fått tusentals visningar på Facebook. 

Annie Aronsson och Matilde Andersen Molander går på Plusgymnasiet i Uddevalla och fick chansen att spela in favoritjulsången O Helga natt.

– Det har varit mycket positiva kommentarer, det är härligt att det uppskattas, säger Matilde Andersen Molander, 17.

På Plusgymnasiets musiklinje i Uddevalla är det bråda dagar i innan jullovet. Snart är det dags för julkonsert och i samma veva passade Annie Aronsson och Matilde Andersen Molander på att spela in en julhälsning till skolans Facebookföljare.

– Det var vår lärare som frågade. Han hjälpte oss med att filma och fixade ljudet, säger Matilde Andersen Molander, som går andra året på musiklinjen.

I videon sjunger Matilde och hennes klasskamrat Annie den välkända julsången O Helga natt. Matilde kompar sången på akustisk gitarr.

– Vi tyckte den var fin att ha stämmor till. Vi provade oss fram lite, så arrangemanget gjorde vi själva, säger Matilde.

Spelades in live

Marcus Eklund är läraren som tog initiativet till julhälsningen.

– Det är inspelat live. Då får man känslan av att det händer nu, att det är en riktig prestation, berättar Marcus Eklund, lärare i musik och media vid Plusgymnasiet.

Och han är mer än nöjd med resultatet.

– De har ett countrybetonat sätt att sjunga stämmor på. Det är fantastiskt bra, säger han.

 

LÄS MER: Brodrejs "absolut jul" – julens bästa musik 

 

Skönsången har tagit Facebook med storm

Det är inte första gången Matilde och Annie sjunger tillsammans.

– Vi brukar gå och lägga stämmor på varandra och det blir att vi sjunger mycket ihop, säger Matilde.

Nu har videon på Matilde och Annie tagit Facebook med storm. Klippet har fått över 4 000 visningar. 

– Vi trodde inte det skulle bli så. Det har varit mycket positiva kommentarer och det är ju härligt att det uppskattas, säger Matilde.

Vilken är favoritjulsången?

– Det är nog O Helga natt ändå. Den är ju jättefin.

 

LÄS MER: Pernilla har en julstad –  i sitt vardagsrum 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER