Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Deras pinscher blev attackerad av pitbulls

GÖTEBORG. Pinschern Nova, 5, blev attackerad av en grupp pitbullhundar på Lindholmen i Göteborg.

Nu berättar sonen till Novas ägare och hundvakten Christopher Usilla om chocken och den dramatiska händelsen.

- Det hade kunnat vara ett barn, säger han.

Så ska du göra vid en hundattack

Undvik att placera händerna vid hundarnas käke

Har du vatten, prova med att hälla vattnet över hundarna

Om du ska dra isär hundarna, dra från hundarnas bakdel och inte från kopplet.

Det var under måndagskvällen som Joen Holm, 22, var ute och rastade pinschern Nova, 5 år, i Lindholmsallén på Hisingen. Enligt honom ska hunden Nova då ha blivit attackerad av en grupp pitbullhundar. Enligt Joen var det sammanlagt tre hundar som först var lösa, men när ägarna såg att Joen kom med Nova kopplade de fast hundarna.

- Men det hjälpte inte. En av hundarna var så stor att ägaren släpades med över gräsmattan innan den attackerade Nova, säger Joen.

Bet fyra gånger

Joen berättar att två av hundarna, som skällde kraftigt, inte lyckade slita sig från ägarna, men att den tredje kom loss och hann bita Nova fyra gånger i halsen, nacken och i benet, innan Joen och ägaren lyckades få bort pitbullterriern. Joen uppskattar att attacken varade i ungefär tio sekunder.

- Allt gick så jäkla fort. Nova skrek som jag aldrig hört henne skrika förut. Vi gick hem och försökte lugna ner henne, men hon skällde så fort jag rörde vid henne, säger han.

Ringde pojkvänen

Efter attacken ringde Joen sin pojkvän Christopher som var hos en vän då attacken inträffade.

- Först tänkte jag att det inte var så farligt, men när jag kom hem och såg betten och allt blod så var det ingen fråga om saken - vi åkte direkt till Blå Stjärnans djursjukhus, säger Christopher.

Joen fick telefonnumret till ägaren av pitbullterriern efter att hundarna slitits isär, men när de ringde fick de ett förvånande svar.

- Hon sa att hon inte tyckte att betten var så farliga och vägrade ge ut sina personuppgifter. Hon ville inte ta på sig något ansvar överhuvudtaget, säger Christopher Usilla. Just nu väntar vi in journalen från veterinärsjukhuset innan vi kan göra en polisanmälan, säger han.

"Tur att det inte blev värre"

Väl framme vid sjukhuset dröjde det tre och en halv timme innan Nova fick sys med flera stygn och fick två dränage.

Hon fick bli kvar på sjukhuset över natten för att få lugnande och smärtstillande medel, men fick komma hem igen på tisdagsförmiddagen.

- Läkarna på Blå Stjärnan var inte så oroliga, det mest kritiska nu är om hon får infektioner. Det var tur att det inte blev värre skador, säger Christopher. Men tänk om det var ett barn, hur hade det gått då?