Nicklas och Esmeralda Fogel – och fem månader gamla dottern Joline – njöt av bröllopsfesten trots mörkret. Foto: PrivatNicklas och Esmeralda Fogel – och fem månader gamla dottern Joline – njöt av bröllopsfesten trots mörkret. Foto: Privat
Nicklas och Esmeralda Fogel – och fem månader gamla dottern Joline – njöt av bröllopsfesten trots mörkret. Foto: Privat
Bröllopsgästerna fick lysa upp lokalerna med sina telefoner och var vid gott mod. Foto: PrivatBröllopsgästerna fick lysa upp lokalerna med sina telefoner och var vid gott mod. Foto: Privat
Bröllopsgästerna fick lysa upp lokalerna med sina telefoner och var vid gott mod. Foto: Privat
Det nygifta paret kunde servera tårta och kaffe två och en halv timme senare än planerat. Foto: PrivatDet nygifta paret kunde servera tårta och kaffe två och en halv timme senare än planerat. Foto: Privat
Det nygifta paret kunde servera tårta och kaffe två och en halv timme senare än planerat. Foto: Privat

Deras äktenskap startade i totalt mörker

Publicerad

Äktenskapet började med totalt mörker.

Esmeralda och Nicklas Fogel sa "ja" till varann – sedan gick strömmen.

– Nicklas fick åka och fixa ett elverk som vi kopplade in för att kunna brygga kaffet. Innan vi fick kaffe och tårta var klockan halv tolv, säger Esmeralda Fogel.

Esmeralda, 40 och Nicklas Fogel, 33, hade bjudit in ett 60-tal gäster till Hemvärnsgården i Falkenberg på lördagskvällen. Där överraskade de med att gifta sig och efter vigselceremonin var det dags för sedvanlig bröllopsfest.

Då, vid åttatiden, försvann ljuset, vilket Hallands Nyheter tidigare skrivit om.

– Vi hade ätit middagen när det plötsligt blev svart. Det var massa barn som sprang omkring och fick panik, men vi sa till dem att det var lugnt och att ljuset skulle komma tillbaka om tio minuter, säger Esmeralda Fogel.

"Elverket fungerade inte"

Tio minuter blev tio minuter till. Och tjugo minuter blev till flera timmar ...

– Efter en timme blev vi rädda för tårtan, att den skulle falla ihop. Och hur vi skulle få ihop kaffet. Så Nicklas fick åka och fixa ett elverk som vi kopplade in för att kunna brygga det, säger Esmeralda Fogel.

Men kaoset stannade inte där.

– Elverket fungerade inte till den stora bryggaren. Så vi fick använda en liten bryggare till 60 gäster. Innan vi fick kaffe och tårta var klockan halv tolv. Vi hade tänkt att det skulle serveras vid nio.

Klockan hann bli halv ett innan strömmen kom tillbaka och festen kunde fortsätta som planerat.

Fann ljuset i varann

Fast de nygifta tu – som innan bröllopet också hade namngivningsceremoni för dottern Joline, fem månader – ser ändå ljust på gårdagskvällen.

– Det blev jättemysigt. Vi hade väldigt bra gäster och festen dog inte för att det var mörkt, utan den bara fortsatte. Vi hade tänt mycket värmeljus på borden som lyste upp.

Och så fann ni väl ljuset i varann?

– Haha. Ja, det gjorde vi. Det var jättelyckat, trots att alla sprang runt som yra höns.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER