Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dennis hade en bättre midsommarfest än du

Foto: Björn Ehrnberg

Hur var din egen midsommarfest?

En sak är säker. Den var inte bättre än den Dennis Björkholm, 28, och hans vänner anordnade i Smögen. Deras skumparty svämmade över en väg och chockade flera invånare.

– Det var väl en ansenlig mängd alkohol inblandat. Vi testade till exempel en alternativ drink gjord på Disneyprinsessläsk och stroh-rom, säger Björkholm.

Flera personer i Smögen tappade hakan när de gick ner på stan dagen efter midsommarfirandet i fredags. Några unga män hade nämligen dragit i gång ett skumparty i en villa som svämmade över en närliggande väg.

Gustav Käll, som tillbringade midsommar i Smögen tillsammans med sina vänner, var en av dem som tog upp kameran och förevigade ögonblicket.

– Då gick vi förbi de här gubbarna och så såg jag att det var något slags skumparty. Jag tänkte vad fan är det som händer?, säger han.

Det som hände var 28-årige Dennis Björkholm, 25-årige Niklas Stridbar och deras vänner från Stockholm. De hade nämligen bestämt sig för att fira midsommar i en villa i Smögen – med en skummaskin.

– Niklas har byggt en egen skummaskin så vi tänkte: Varför inte?, säger Björkholm till GT.

Drack stroh-rom under kvällen

På midsommarafton spikade vännerna upp en "välkommen in"-skylt utanför villan. Och strax efter klockan 14 började de pumpa ut skum i trädgården.


Framåt kvällen var det ett 15-tal personer som festade i skummet. Men det var kanske ännu fler som samlades utanför villan för att bevittna spektaklet.

– Det var väl en ansenlig mängd alkohol inblandat. Vi testade till exempel en alternativ drink gjord på Disneyprinsessläsk och stroh-rom, säger Björkholm.

Efter en lång natts festande vaknade Björkholm och vännerna upp till en skumfylld trädgård och flera nyfikna människor som hade samlats runt villan.

Hoppade ner i skummet

Då gjorde 28-åringen och hans vänner det som alla skumparty-förespråkare skulle ha gjort.

– Vi drog i gång maskinen igen på morgonen. Det är ingen idé att släpa hem all såpa. Så vi körde en dubbel, säger han, och forsätter:

– Det var några som trodde att skummet skulle vara mjukt och stagedivade ner och möttes av hård mark.

På filmen ser man hur ni försöker städa bort skummet. Blev det för mycket?

– Det är för att det började svämma över så att det nästan blev trafikstopp. Då stod vi och försökte ta bort skummet från vägen. Pensionärerna började bli arga.


Foto: Foto: Björn Ehrnberg