Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Den solklara ettan – Göteborgs store son

Håkan Hellström har haft flera superår tidigare, men 2016 toppar sannolikt alla.
Foto: TOMMY HOLL
Håkans två största konserter under sommaren – båda på Ullevi – drog tillsammans 140 235 åskådare.
Foto: ANDERS YLANDER

Göteborgs store son.

Superstjärnan som året om är på hela Sveriges läppar.

En självklart etta på GT:s 100-lista – Håkan Hellström.

Han har haft flera superår tidigare. Men 2016 toppar sannolikt alla.

Håkan Hellströms två största konserter under sommaren – båda på Ullevi – drog tillsammans 140 235 åskådare och den andra av de två konserterna är den mest besökta Ullevispelningen genom alla tider.

Håkans rekord: 70 144 personer, på en och samma kväll.

– Det är som David mot Goliat. Man har tagit sig hela vägen hit från Västra Frölunda. De sa: "Den är alldeles för stor för dig, du kommer aldrig besegra den där jätten". Men den är så stor att jag inte kan missa. Det är så man måste tänka i livet, sa han från scenen under den första spelningen.

"Jezuz sicka kvällar"

På sin Facebooksida kommenterar kungen av Ullevi året så här:

"Hej alla! Ett år är slut igen och ett nytt börjar och jorden snurrar vidare precis som alltid. 2016 kommer jag minnas för många saker, men när jag tänker på 2016, musiken och oss, så gjorde vi färre spelningar än någonsin, men ändå större än någonsin förut. Och jezuz sicka kvällar.. New york... Ullevi... Vintersvängen... Alla dessa stunder finns alltid kvar i mig. Tack!! 

Och så Du gamla du fria. Gammal och fri. Eller lite äldre i alla fall. Plattan där alla röster i mig fick sjunga varsin låt. Ett kollage av en själv och kanske lite av den här tiden, som förhoppningsvis blir friare den också. Hoppas att ni fortsätter lyssna. Och hoppas att vi ses i sommar! Sommarturnén är ju själva kröningen av en skiva. Det roligaste. Jag räknar redan ner och vet inte hur jag ska stå ut tills dess. En del av oss ses i sommar och för er andra finns jag på plattorna, när som helst. När ni vill. Tack för allt fina jag fått uppleva i år. Mängder av kärlek till er. Må allt gå er väg 2017."

Vi på GT älskar Håkan Hellström – och så klart – Göteborg.