Andreas Wahlin, 35, fick en chock när en räv dök upp på golfbanan i Kungälv och snodde hans boll. Foto: PrivatAndreas Wahlin, 35, fick en chock när en räv dök upp på golfbanan i Kungälv och snodde hans boll. Foto: Privat
Andreas Wahlin, 35, fick en chock när en räv dök upp på golfbanan i Kungälv och snodde hans boll.  Foto: Privat
Räven snodde Andreas Wahlins golfboll på banan i Kungälv. "Det var helt galet", säger han. Foto: PrivatRäven snodde Andreas Wahlins golfboll på banan i Kungälv. "Det var helt galet", säger han. Foto: Privat
Räven snodde Andreas Wahlins golfboll på banan i Kungälv. "Det var helt galet", säger han.  Foto: Privat
Räven snodde Andreas Wahlins golfboll på banan i Kungälv. "Det var helt galet", säger han. Foto: PrivatRäven snodde Andreas Wahlins golfboll på banan i Kungälv. "Det var helt galet", säger han. Foto: Privat
Räven snodde Andreas Wahlins golfboll på banan i Kungälv. "Det var helt galet", säger han.  Foto: Privat

Den rackarns räven snodde hans golfboll

Publicerad

Andreas Wahlin, 35, var på väg mot en succérunda på golfbanan i Kungälv.

Då dök en räv upp och snodde hans golfboll.

– Det var helt galet och jäkligt häftigt, säger Andreas Wahlin.

Det var på tisdagskvällen som Andreas Wahlin, 35, från Göteborg gick på en golfrunda med sin vän Niklas. Båda två var på väg mot ett bra resultat när de fick se en oväntad figur på golfbanan i Kungälv.

Vid det 14 hålet dök en räv upp.

– När vi närmade oss greenen fick vi se den. Först sa vi till varandra: "Är det en katt?". Men sedan såg vi att det var en räv, säger Andreas Wahlin.

Räven la sig på golfgreenen

Räven var på jakt efter bär och rörde sig nära de golfande vännerna. Efter en stund la sig räven vid greenen och de visste inte om de skulle fortsätta spela.

– Vi kände efter ett tag att vi måste slå bollen trots allt. När bollen rullade mot räven försvann den i väg, säger Andreas Wahlin.

Men det oväntade mötet tog inte slut där. Efter en stund dök räven upp igen och den här gången la han beslag på en av golfbollarna.

– Vi började asgarva. Det kändes lite som i filmen "Den ofrivilliga golfaren" och vi hade ingen aning vilka regler som gällde. Vi har tidigare stött på råddjur, men det här var något extra speciellt.

"Helt galet och jäkligt häftigt"

Vad gjorde ni sedan?

– Vi sprang upp i skogen och tittade efter var den tog vägen. Vi var rädd att den hade ätit upp bollen.

Två hål senare fick de syn på den golfande räven igen.

– Han var inte det minsta rädd och verkade må bra. Det kändes skönt, säger Andreas Wahlin.

Och mötet med räven på Lysgårdens golfbana i Kungälv kommer han sent att glömma.

– Det var helt galet och jäkligt häftigt. Det kändes som både jag och min hade svårt att koncentrera oss efter det här.

Gustaf Nilsson
Gustaf Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER