Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Den nyttiga firman äter lunch på – McDonald's

Personalen väljer att äta på McDonald's.

Närmare 69 miljoner människor äter på McDonald's varje dag.

Så även "Mat på Jobbet"-anställda. Företagets bil, som levererar mat till arbetsplatser, fångades på bild utanför restaurangen. Den dråpliga bilden sprids nu på sociala medier.

– Haha. Vi kan tyvärr inte styra var våra anställda äter, skrattar Jonas Kaveryd, vd på företaget.

Mat på Jobbet är en helhetsleverantör som erbjuder kylar, frysar, betalsystem och mat till olika arbetsplatser runtom i Sverige. Varje dag åker anställda omkring med bilar, där dekalerna gör reklam för den "hälsosamma maten". Bland annat har företaget näringsfysiologen Fredrik Paulún som frontansikte.

Därför reagerade många när företaget parkerat för lunch - utanför McDonald's. En förbipasserande var snabb med kameran och nu sprids bilden på sociala medier.

– Haha. Vi kan tyvärr inte styra var våra anställda äter, säger Jonas Kaveryd, vd på företaget.

Tar det med ro

Han tar bilden med ro och berättar att de anställda åker runt och levererar mat och dryck till arbetsplatser hela dagen.

– Det är hälsosamt det vi säljer och det är klart att de som kör har bilen fulla med mat. Men när de ska äta lunch gör vissa det på huvudkontoret andra gör på andra sätt. Vi kan som sagt inte styra det och de får äta var de vill. Det betyder inte att vi inte levererar nyttiga varor, säger Kaveryd.

Mat på Jobbet levererar inte varor till McDonald's, men Jonas Kaveryd håller med om att bilden är rolig. Han själv äter alltid på sin arbetsplats.

– Jag äter här och det fungerar utmärkt, skrattar han.