Mellan 50 och 70 personer samlades på fredagen utanför Hjällboskolan i Göteborg. Foto: Anders Ylander
Mellan 50 och 70 personer samlades på fredagen utanför Hjällboskolan i Göteborg. Foto: Anders Ylander

Demonstration mot Hjällboskolans rektor

Publicerad

Ett 70-tal personer samlades utanför Hjällboskolan i Göteborg på fredagsmorgonen för att demonstrera mot rektorns uttalanden om de pojkar som greps misstänkta för misshandeln av Carl-Eric Cedvander, 61, på Kortedala torg.

"Vill ni ha kvar rektorn? Nej?", skanderade de utanför skolan.

Familjerna till de pojkar som greps för misshandeln på Kortedala torg är starkt kritiska till de uttalanden Hjällboskolans rektor Peter Holmqvist gjort om pojkarna. Enligt de anhöriga är uttalanden helt felaktiga. Bland annat har han sagt sig om att pojkarna tros missbruka droger.

Ett 70-tal personer samlades på fredagen utanför skolans entré. Det var främst skolungdomar men även anhöriga till de misstänkta pojkarna var på plats.

En person hade tagit med sig en megafon och ropade: "Vill ni har kvar rektorn?" varpå folkmassan svarade "Nej!".

Rå misshandel

Det var den 18 mars som den allvarliga misshandeln inträffade. Carl-Eric Cedvander var på torget för att handla när ett gäng pojkar gav sig på honom med slag och sparkar. Misshandeln har beskrivits som mycket rå och brutal. Den ska ha avslutats med att Carl-Eric Cedvander blev sparkad i huvudet. Han svävade länge mellan liv och död.

GT:s reporter på plats har försökt nå rektor Peter Holmqvist för en kommentar men han har inte velat uttala sig.

 

 

Emy Krüger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER