Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundratals i stor demonstration

Över 200 personer hade samlats.
Foto: LÄSARBILD
Foto: LÄSARBILD

Polis har varit på plats vid en demonstration i centrala i Göteborg på tisdagseftermiddagen och kvällen.

– Det är någon typ av palestinskt yttrande, säger polisens Stefan Gustafsson.

Drygt 200 personer samlades på Gustaf Adolfs torg och tågade mot Götaplatsen.

Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, sa inledningsvis att han inte hade så mycket information om händelsen, mer än att den skulle röra situationen i Israel.

– Det är en icke tillståndsgiven demonstration för Palestina. Vi fick någon typ av indikation under förmiddagen om att det skulle bli en demonstration. Polisen arrangerade en kommendering under dagen och den var på plats när demonstrationen startade 17.30. Vi har även haft en helikopter i luften, säger Stefan Gustafsson.

Han konstaterar att det då hade samlats drygt 200 personer.

Han förklarar att demonstrationståget rörde sig från Brunnsparken till Götaplatsen och därefter tillbaka ner mot Gustaf Adolfs torg.

Har inte gått att skingra folksamlingen

– Samtidigt har gruppen minskat hela tiden. Nu är den nere vid cirka 100 personer, säger Stefan Gustafsson vid 18.50-tiden på tisdagen.

Han konstaterar att polisen har försökt upplösa demonstrationen med stöd av covid-lagen och av att den inte är tillståndsgiven. 

– Men de har inte lyssnat på uppmaningen att skingra sig. Vi kommer att skriva anmälan om brott mot ordningslagen och brott mot covid-lagen. Ingen är gripen eller omhändertagen för närvarande.

Strax efter klockan 20 uppskattar Stefan Gustafsson att demonstrationen i stort sett har avslutats.