Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Demokraternas förslag: Alkohol med hemleverans

Hallengren (S): ”Ingen anledning att lägga skulden på varann”.
Martin Wannholt, gruppledare för Demokraterna i Göteborg, vill att krogarna i staden ska kunna erbjuda alkohol med hemleverans.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Förslaget är ett led i att rädda en redan hårt drabbad bransch.
Foto: SHUTTERSTOCK

Från och med nästa helg förbjuds alkoholförsäljning efter klockan 22.

Demokraterna i Göteborg har ett förslag för att rädda krogarna: Sälja alkohol med hemleverans.

– Vi måste försöka rädda en krisande bransch, säger gruppledaren Martin Wannholt till Göteborgs-Posten.

Krogarna i Göteborg fortsätter att ha det tufft – och från och med nästa helg blir det inte lättare.

Då börjar förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 22 att gälla. Men för att rädda krogarna har nu partiet Demokraterna i Göteborg ett förslag.

– Vi vill underlätta för den coronakrisande restaurangbranschen. Det kanske till och med kan hjälpa en del hotell, så vi ser det som ett litet sätt från Göteborgs stad att visa omsorg om vårt fina näringsliv, säger Martin Wannholt.

I ett yrkande till kommunstyrelsen föreslår Demokraterna att krogar ska kunna sälja alkohol, i samband med hemleverans av mat. Demokraterna hänvisar till liknande beslut som har fattats i Malmö och Växjö.

”Inga konstigheter”

Nu väntas ett beslut tas om frågan i kommunfullmäktige, och Martin Wannholt säger till GP att han inte ser några konstigheter med det nya förslaget.

– Det har varit knorrande från länsstyrelsen där det införts, konstigt vore väl annars. Men som jag förstår är det inte konstigheter: den som levererar häller upp ölet eller vinet och då har de varit där och serverat. Det får juristerna bråka om, nu har vi en kris och då får vi ta till alla förslag, säger Martin Wannholt till GP.

Se mer:

Två covidpatienter berättar om sina symtom.