Dement dam försvunnen – stor sökinsats

Publicerad

En äldre dement kvinna har försvunnit från sin bostad i Bankeryd i Jönköpings kommun.

Kvinnan sågs senast vid elvatiden på tisdagsförmiddagen.

– Vi söker efter henne från polisens sida. Vi är också intresserade av tips från allmänheten, säger polisens presstalesman Björn Öberg.

Polisen fick larmet om den försvunna kvinnan vid halv tretiden på tisdagseftermiddagen. Det var anhöriga till kvinnan som kontaktade polisen. 

– Hon sågs senast vid elva, halv tolv i dag. Hon brukar inte lämna sin bostad ensam. Nu lyckas varken hemtjänstpersonal eller andra få tag på henne, säger Björn Öberg.

Alla polispatruller som rör sig i området söker nu efter kvinnan. Polisen har kontaktat sjukvården för att se om kvinnan kan befinna sig där, men utan resultat.

– Vi har också meddelat Länstrafiken och taxibolag om att vi söker efter kvinnan.

Stor sökinsats

Polisens signalement:

Kvinnan är i 75-årsåldern. Hon har en normal kroppsbyggnad och har vitt hår. Hon ska vara klädd i en vit stickad tröja och beige byxor.

Polisen vill ha in tips från allmänheten om den försvunna kvinnan.

– Vi är intresserade av hjälp från allmänheten, säger Björn Öberg.

Har du tips? Kontakta polisen på nummer 114 14. Om det är akut, ring i stället 112.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER