Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Västlänken är viktig för oss unga

Hanna Friberg (M), ordförande MUF i Göteborg.
Foto: MATHILDA STENHOFF
Jakob Norrhall, ordförande LUF i Storgöteborg.
Foto: PRESSBILD
Pontus Fransson, distriktsordförande KDU i Göteborg.
Foto: PRESSBILD
Carl Adamsson, ordförande CUF Göteborg.
Foto: PRESSBILD

Beröva oss inte vår framtid. Västlänken är nödvändig för att knyta ihop vår närregion, skriver ledarna för de fyra ungdomsförbunden inom alliansen i Göteborg. 

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Västlänken är särskilt viktig för oss unga. Vi har framtiden för oss. Vi pluggar och jobbar hårt. I framtiden är det vår generation som ska få ihop relationer, vardagspussel och karriär. Vi ska gå till jobbet, tjäna pengar och betala skatt. Men vi kräver att nuvarande makthavare tar sitt ansvar och ger bästa möjliga förutsättningar, på samma sätt vi en gång ska ge efterkommande. 


Påståenden att Västsvenska paketet och Västlänken skulle vara en tågtunnel för människor utifrån är rent felaktiga när det rättare sagt är framtidsinvesteringar som kommer att knyta ihop Göteborg med städerna runtomkring och skapa nya möjligheter för oss som är på intåg på arbetsmarknaden. 


40 000 göteborgare pendlar varje dag till grannkommunerna och över 110 000 grannar pendlar in. Kollegor, vänner, familjemedlemmar. 


Unga ska inte behöva lämna Göteborg för att ta jobb eller studera i närområdet. Förutom att stadens kollektivtrafik knyts ihop så breddas hela arbetsmarknaden med Västlänken - om de beslutade investeringarna genomförs. Vilket är till särskild nytta för unga i hela Västra Götaland. 


Att stoppa Västlänken skulle innebära årtionden av förlorad tid i viktiga investeringar och möjligheter för göteborgare att göra viktiga livsval. Det är fakta. Och det vore ett kapitalt misslyckande där konsekvensen blir bristfällig infrastruktur som stryper framtidens möjligheter. Västlänken är en framtidsinvestering med ljus i tunneln! 


För alla oss som vill se handling i stället för handlingsförlamning är valet på söndag en självklarhet. Socialdemokraterna måste bytas ut och alliansen måste leda staden framåt. Bara så kommer viktiga framtidsinvesteringar att kunna omsättas i verklighet. 


Hanna Friberg, distriktsordförande MUF Göteborg

Jakob Norrhall, ordförande LUF Storgöteborg

Pontus Fransson, distriktsordförande KDU Göteborg

Carl Adamsson, ordförande CUF Göteborg