Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var är respekten för partsmodellen?

Sonia Koppen, ordförande för Vision Göteborg.Foto: ULRIKA HELGESSON
Hilda Johansson, ordförande för Vision Göteborg.Foto: ULRIKA HELGESSON
Kristina Ramstedt, ordförande för Vision Lundby och Norra Hisingen.Foto: PRESSBILD

Att uppmana den lokala arbetsgivaren att bryta mot de lagar och avtal som gäller på våra arbetsplatser är inte värdigt en representant för en av Sveriges största arbetsgivare, skriver Sonia Koppen, Hilda Johansson och Kristina Ramstedt vid Vision i Göteborg i en replik till Jens Adamik (L) Sabina Music (C) och Pierre Alpstranden (M).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Vision Göteborg organiserar Göteborgs Stads anställda på fritidsgårdar, i socialtjänsten och inom stadens förebyggande insatser. Våra medlemmar är kompetenta och många gånger erfarna yrkesmänniskor. Det är beklagligt att Jens Adamik (L) Sabina Music (C) och Pierre Alpstranden (M) i sin debattartikel på GT Debatt pekar ut stadens medarbetare som kriminella och att de målar upp en felaktig bild av det arbetsrättsliga läget. Vi förväntar oss mer av stadens politiker.  

Vision Göteborg vill vara väldigt tydliga med att stadens särskilda anställningstrygghet gäller arbetsbrist och inte om en anställd utför kriminella handlingar. Då kommer vi in på området som kallas personliga skäl, vilket kan vara skäl för både uppsägning och avsked beroende på brottets art. Det är inte så att medarbetare kan göra vad de vill och ändå behålla sin anställning. Vision förväntar sig att stadens politiker tar ansvar som de arbetsgivare de är och har en respektfullt ton och ett gott bemötande av stadens anställda. Om det finns specifika fall ska dessa drivas som arbetsrättsliga individärenden, i stället för att dra flera anställda över en kam och vara utpekande. 

Vi förväntar oss även att man som arbetsgivarrepresentant har respekt för partsmodellen och de som är fackligt aktiva i staden. Att uppmana den lokala arbetsgivaren att bryta mot de lagar och avtal som gäller på våra arbetsplatser är inte värdigt en representant för en av Sveriges största arbetsgivare. Det visar på en kunskapsbrist och respektlöshet som Vision Göteborg aldrig kan acceptera. 

Vi har stora problem med ojämlika förutsättningar och segregation i staden, och om vi ska komma tillrätta med dem måste vi arbeta tillsammans och börja prata med varandra i stället för att använda våra lokala tidningar som personaltidning för Göteborgs Stads medarbetare. Vision Göteborg ser fram emot att tillsammans med våra medlemmar och stadens politiker fortsätta dialogen i dessa viktiga frågor. Tillsammans kan vi förändra.  

 

Sonia Koppen 

Ordförande för Vision Göteborg 

 

Hilda Johansson 

Ordförande för Vision Göteborg 

 

Kristina Ramstedt 

Ordförande för Vision Lundby och Norra Hisingen