Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uselt löneläge för chefer inom socialtjänsten

Pia Björking Petersson, Akademikerförbundet SSR Göteborg stad
Foto: Pressbild
Katarina Lundahl, Akademikerförbundet SSR.
Foto: Pressbild

Allt färre väljer att ta på sig chefsansvar inom socialtjänsten i Göteborgs stad, skriver representanter för Akademikerförbundet SSR i en granskning av löneläget.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Över 30 procent av cheferna inom individ- och familjeomsorgen i Göteborg slutade 2015. Det är en fördubbling jämfört med året innan. Ansvaret som chef ger bara några tusenlappar extra i månaden, samtidigt som arbetsmiljön är tuff. Resultatet blir växande rekryteringsproblem.

Akademiker­förbundet SSR organiserar runt 70 procent av Sveriges socialsekreterare och nära hälften av cheferna inom socialtjänsten. Vi har tittat närmare på villkoren för våra medlemmar som är enhetschefer inom socialtjänsten i Göteborgs stad. Resultatet visar att det finns klara problem med lönestrukturen. Medianlönen för enhetscheferna var runt 43 000 kronor i månaden förra året. Samtidigt tjänade de bäst betalda arbetsledande socialsekreterarna cirka 41 000 kronor i månaden. Ersättningen för att kliva upp och ta chefsansvar i en komplex och krävande verksamhet var med andra ord inte särskilt stor.  


Löneläget för chefer i socialtjänsten är också betydligt lägre i Göteborg än i Malmö och Stockholm. Om vi jämför det högsta löneläget hade enhetscheferna i Malmö 2015 cirka 3 000 kronor mer i månaden medan cheferna i Stockholm tjänade över 6 000 kronor mer i månaden. Vi kan även se att många enhetschefer inom Göteborgs socialtjänst har valt att sluta och att det har varit svårt att hitta ersättare. Många chefstjänster har varit vakanta och fått tillsättas genom tillfälliga tillförordnanden, med dyra inhyrda chefskonsulter eller genom att personer som har gått i pension kommit tillbaka på tillfälliga chefsuppdrag. 


Det är ofta dyra lösningar, som har lett till lägre kontinuitet och kvalitet i verksamheten. Göteborgs stad har på senare år minskat antalet medarbetare som varje enhetschef ska ansvara för. Det är positivt, men satsningen blir verkningslös om det inte finns personer som vill arbeta som chefer. Vi anser att kombinationen av en tuff arbetsmiljö och lägre löneläge än på andra håll har bidragit till rekryteringsproblemen. Men utvecklingen går att vända. Det som krävs är att Göteborgs politiker prioriterar en genomtänkt och långsiktig satsning på lönerna för att få en stabil och välfungerande socialtjänst. Det är viktigt inte minst för att de mest utsatta invånarna i Göteborg ska kunna få det stöd de behöver.


Pia Björking Petersson

Ordförande Akademikerförbundet SSR Göteborgs stad


Katarina Lundahl

Chefsekonom Akademikerförbundet SSR