Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trötta på effektiviseringar i Västra Götalandsregionen

Det kan inte vara så att personalen är de som får betala priset för att försöka få budgetar i balans, skriver flera representanter för Kommunal i Västsverige.Foto: SHUTTERSTOCK
Lise-Lotte Lindblom, ordförande Kommunal sektion VGR.Foto: PRESSBILD
Jenni Moverare, ordförande Kommunal Vänerväst.Foto: PRESSBILD
Anna Skarsjö, ordförande Kommunal Väst.Foto: PRESSBILD
Hans Ekström, Kommunal Sektion SU-Sahlgrenska.Foto: PRIVAT
Anders Wallenius, sektion SU-psykiatri.Foto: PRIVAT
Christine Martilla, Kommunal Sektion SU-östra.Foto: PRESSBILD
Karin Andersson, Kommunal Sektion SU-Mölndal.Foto: PRIVAT
1 / 8

Arbetsmiljösituationen för vårdanställda i Västra Götalandsregionen är akut. Det är inte hållbart att färre anställda ska göra samma arbete. Nu får ansvariga politiker prioritera välfärden i Västra Götalandsregionen, skriver flera representanter för Kommunal.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Vi befinner oss i en akut situation i Västra Götalandsregionen. Runt om i verksamheterna far personalen illa på grund av den höga arbetsbelastningen som råder på våra sjukhus. Samtidigt hör vi gång på gång att ekonomin i Västra Götalandsregionen är ansträngd och att man på allt fler ställen ska minska antalet anställda. 

 

På några ställen har man infört särskild anställningsprövning, det vill säga att man prövar behovet av personal vid varje nyanställning. På andra håll har det till och med gått så långt att man infört anställningsstopp. Lägg också till det faktum att man inte alltid ersätter personal vid frånvaro. För oss går den här ekvationen inte ihop. Vi har inte färre patienter på sjukhusen. I stället blir resultatet att färre personer ska göra samma jobb - i en redan ansträngd situation. Det är inte hållbart.

 

Nu tycker vi att det måste hända något. Vi kan inte stå och se på när fler och fler väljer att lämna sina yrken för att villkoren är så usla och arbetsbelastningen så hög att personalen slits ut. Eller när sjukhus hotas med färre vårdplatser och neddragningar som gör att kvaliteten och tillgängligheten till välfärd blir sämre. 

 

Alla medborgare förlitar sig på att välfärden ska fungera men i dag är det personalen som ser till att välfärden i Västra Götaland överhuvudtaget fungerar. De gör ett fantastiskt jobb trots usla förhållanden. Men det håller inte länge till. Det kan inte vara så att personalen är de som får betala priset för att försöka få budgetar i balans. Det måste finnas tillräckliga medel för att bedriva välfärd så att personalen orkar.

 

Vi ställer oss därför frågan: Vem gör budgetar som aldrig tycks räcka till? Vi är trötta på att höra att det ska sparas och effektiviseras i våra verksamheter. Dessutom vore det märkligt om Västra Götalandsregionen inte har insett att en snabbt åldrande befolkning är en av de stora utmaningarna som välfärden står inför. Det innebär att efterfrågan på sjukvård, äldreomsorg och annan välfärd ökar hela tiden. 

 

Hur ska Västra Götalandsregionen i dag och i framtiden kunna garantera att alla patienter i Västra Götaland får den trygga, jämlika och säkra vård som man har rätt till när personalen i verksamheterna får springa fortare, får färre kolleger och fler patienter att ta hand om? Och hur ska Västra Götalandsregionen kunna locka till sig kompetens, eller få personalen att stanna kvar när villkoren blir sämre och sämre?

 

Vi betalar alla till vår gemensamma välfärd, men för oss blir det uppenbart att styrande politiker i regionen prioriterar andra saker än en fungerande välfärd och en bra arbetsmiljö för personalen. Vi tycker att det är minst sagt skrämmande att man inte kan ha den framförhållning som krävs för att planera verksamheten. Sommaren kommer varje år och det kan inte komma som en chock att personalen ska ha semester? 

 

I stället får man lägga stora summor på att locka de anställda att jobba på sin semester för att det fattas vikarier och på att ta hand om den ohälsa som de anställda drabbas av på grund av den dåliga arbetsmiljön där de inte får någon återhämtning. Sen ökar också kostnaderna om vården i verksamheterna blir ineffektiv på grund av att det saknas rätt kompetens.

 

Det får vara nog nu! Nu får ansvariga politiker prioritera välfärden i Västra Götalandsregionen! Se till att de anställda har tillräckligt med kolleger och en bra arbetsmiljö. Då kommer fler orka jobba kvar och fler välja att utbilda sig till de viktiga yrkena. 

 

Det finns inga genvägar när det gäller behoven och kvaliteten i välfärden!

 

Lise-Lotte Lindblom, Ordförande Kommunal sektion VGR

Jenni Moverare, Ordförande Kommunal Vänerväst

Anna Skarsjö, Ordförande Kommunal Väst

Hans Ekström, Sektion SU-Sahlgrenska

Anders Wallenius, Sektion SU-psykiatri

Christine Martilla, Sektion SU-östra

Karin Andersson, Sektion SU-Mölndal