Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppa lönediskrimineringen i Västra Götalandsregionen

Eva Olofsson (V), regionråd i opposition i Västra Götalandsregionen.Foto: PRESSBILD
Carina Örgård (V), regionrådsersättare i opposition i Västra Götalandsregionen.Foto: PRESSBILD

Det blågröna styret i Västra Götaland slår sig för bröstet och tycker att de är på väg att lösa lönediskrimineringen. Vi håller inte med. Efter coronakrisen är det upp till bevis för bättre arbetsvillkor och högre löner, skriver regionpolitikerna Eva Olofsson (V) och Carina Örgård (V).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Hälso- och sjukvårdens personal kämpar för att ta hand om patienter som är sjuka i covid-19 och hela sjukvården mobiliserar maximalt och gör en fantastisk insats. Då väljer den styrande minoriteten i Västra Götalandsregionen att skriva ett pressmeddelande med rubriken ”Bättre löneutveckling för prioriterade yrkesgrupper i sjukvården”. Den blågröna ledningen slår sig för bröstet och tycker att de är på väg att lösa lönediskrimineringen. Vi håller inte med. 

 

Sedan många år finns en arbetsvärdering som redovisar lönediskrimineringen. Västra Götalandsregionen, precis som många andra arbetsgivare, lönediskriminerar anställda i kvinnodominerade vårdyrken som till exempel sjuksköterskor, barnmorskor, specialistsjuksköterskor, tandhygienister och kuratorer. Deras lön är lägre än för anställda i de mansdominerade yrken som finns inom till exempel IT och teknik och som arbetsvärderats som likvärdiga. 

 

Vid personalutskottet 2 april redovisades årets uppföljning av målbild för lönestrukturen. Visserligen har de lönediskriminerade yrkesgrupperna fått en lönehöjning som är 2,8 procent, när övriga grupper fått 2,3 procent. Men som bekant så ger en procenthöjning på en låg lön inte lika många kronor som procenthöjning på en högre lön. Kuratorer, typiskt kvinnodominerat, och ingenjörer, typiskt mansdominerat, har arbetsvärderats som likvärdiga. Kuratorer har en genomsnittslön på 35 000 kronor i månaden och ingenjörer tjänar 43 000 kronor i månaden. När kuratorerna, som prioriterade, höjs med 2,8 procent och de icke-prioriterade ingenjörerna får 2,3 procent blir det 980 respektive 989 kronor i höjd lön. Skillnaden har ökat med 9 kronor, eller som vi uttrycker det: Ingenting händer.

 

Sjuksköterskor är den klart största gruppen som är lönediskriminerade. Många av dem jobbar på de sjukhus som går med mångmiljonbelopp i underskott och i rapportens analys konstateras: ”Förvaltningarnas förmåga att ge de prioriterade yrkesgrupperna en högre löneutveckling har under de senaste åren försämrats.” Den blågröna ledningen gjorde ingen ekonomisk satsning 2019 eller 2020, utan förlitade sig på förvaltningarnas kraft att reda ut lönediskrimineringen. 

 

Kostnaden för att åtgärda lönediskrimineringen uppgår till en nivåhöjning på hisnande 1 miljard kronor. I 2019 års rapport var nivån 400 miljoner kronor per år med tre år kvar för att komma tillrätta med diskrimineringen. Nu återstår två år av programperioden och kostnaden för att åtgärda kräver en nivåhöjning på 500 miljoner kronor årligen. Då skriver ledningen ett pressmeddelande om att de är nöjda. Nästa år kommer det att kosta 1 miljard kronor på ett år, om inget händer. Kommer det blågröna minoritetsstyret att vara nöjda med det också? 

 

Ledningen ger årligen snåla budgetramar som inte räknas upp fullt ut med beräknade kostnadshöjningar. Det ges inte heller kompensation för befolkningsökningen. För flera år sedan avskaffades den nivåhöjande pott på 50 miljoner kronor per år som vi i det tidigare rödgröna styret infört för att komma tillrätta med lönediskrimineringen.  

 

Vi i Vänsterpartiet har en annan politik. Vi underfinansierar inte sjukhusen år efter år, utan vi kompenserar budgetramarna för löne- och prisökningar och med hänsyn tagen till en större och allt äldre befolkning. Vi har till det en jämställdhetspott i vårt senaste budgetförslag som på tre år ger 300 miljoner kronor i nivåhöjning, öronmärkt för att åtgärda just lönediskrimineringen. Till det har vi i budgeten för 2020 en låglönesatsning på ytterligare 50 miljoner kronor. Det är en politik som ger ökade möjligheter att komma till rätta med lönediskrimineringen.

 

Mantrat ”Sveriges bästa offentliga arbetsgivare” klingar allt som oftast falskt. Västra Götalandsregionen fortsätter lönediskriminera och det lär vara upp till bevis när vi post-corona kommer att se förväntningar på bättre arbetsvillkor och högre löner. Sjukvårdspersonal hyllas och uppskattas nu med rätta. Men ord räcker inte, de måste åtföljas av handling för att vi ska sluta lönediskriminera. 

 

Eva Olofsson (V)

Regionråd i opposition VGR

 

Carina Örgård (V)

Regionrådsersättare i opposition VGR