Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjuksköterskor förtjänar kolleger som vill stanna

Sofia Nilsson (C), riksdagsledamot och ledamot socialutskottet.Foto: PRESSBILD
Cecilia Andersson (C), ersättare regionstyrelsen Västra Götalandsregionen.Foto: PRESSBILD
Gunilla Druve Jansson (C), ledamot i SKR-beredningen för Primärvård och äldreomsorg.Foto: PETER WAHLSTRÖM / VGR

Tyvärr verkar oppositionsrådet i regionen Janette Olsson (S) medvetet missuppfattat vår vilja att hitta nya lösningar att locka kvar nyutbildade sjuksköterskor, skriver tre västsvenska centerpartistiska politiker i en replik.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. I en replik till våra förslag för att våren 2020 i äldreomsorgen aldrig ska upprepas, kritiserar Janette Olsson (S), oppositionsregionråd i Västra Götalandsregionen (VGR) bland annat hur vi vill få in fler i vårdyrken och vårdpersonalens förutsättningar.

 

Janette Olsson menar att politiker inte ska lägga sig i den extra ersättning vårdpersonal fått. Vi är eniga om att grundlöner och ersättningar ska lösas mellan parterna. Men vi anser inte att det ska frånta en arbetsgivare möjligheten att erbjuda personal extra ersättning eller andra förmåner vid tuffa arbetsförhållanden eller svårrekryterade arbetspass.

 

En del enheter klarar semesterplanering relativt bra, men andra enheter är helt beroende av att kunnig och erfaren personal finns hela sommaren. Att då som arbetsgivare ha möjlighet att erbjuda en extra ersättning på 8 000 kronor/vecka till personal vid flytt av semester från exempelvis juli till september, ser vi som mycket positivt. Den extra OB-ersättningen, som den grönblå ledningen införde för att locka personal till svårrekryterade nattpass, har också visat sig underlätta bemanningen av nattpassen betydligt. En enig regionstyrelse valde att nu under coronapandemin ge en extra ersättning till de inom exempelvis intensivvården som under hela arbetspass varit tvingade att bära full skyddsutrustning. En regionstyrelse där också Janette Olsson sitter med och tar beslut. 

 

Tyvärr verkar oppositionsrådet medvetet missuppfattat vår vilja att hitta nya lösningar att locka kvar nyutbildade sjuksköterskor. Allt för många nyutbildade sjuksköterskor söker sig från vårdyrket redan de första åren. Vi menar inte att trycka undan befintlig personalstyrka eller sänka deras löner. Däremot ser vi ett stort behov av att de får fler kolleger som också vill stanna inom vården.

 

Trots Västra Götalandsregionens satsningar på mobila hemsjukvårdsläkare som arbetar tillsammans med den kommunala hemsjukvården, kräver den kommunala äldreomsorgen bred erfarenhet för att medicinskt kunna leda övrig personal. Om en arbetsgivare vill testa att erbjuda en ersättning som kan locka nyutbildade sjuksköterskor att stanna kvar i yrket, så ser vi att det är värt att prova. 

 

Vi menar att ansvaret för att klara äldrevården i framtiden kräver ett personligt ansvar av oss alla. Det handlar om att utifrån våra egna förutsättningar förebygga sjukdom och livsstilsrelaterad ohälsa. Att bara stirra sig blind på det offentliga åtagandet räcker inte ifall vi vill förbättra förutsättningarna för en god hälso- och sjukvård. Det kräver ett gemensamt åtagande från individen, civilsamhället och det offentliga.

 

Sofia Nilsson (C) 

Riksdagsledamot och ledamot socialutskottet

 

Cecilia Andersson (C)

Partistyrelseledamot och ersättare regionstyrelsen Västra Götalandsregionen

 

Gunilla Druve Jansson (C)

Ordförande Centern Västra Götaland och ledamot i SKR-beredningen för Primärvård och äldreomsorg