Karin Engdahl (S), regionråd i opposition i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖMKarin Engdahl (S), regionråd i opposition i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Karin Engdahl (S), regionråd i opposition i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Maria Brauer (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖMMaria Brauer (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Maria Brauer (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Janette Olsson (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖMJanette Olsson (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Janette Olsson (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Gabriel Veble (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖMGabriel Veble (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Gabriel Veble (S), regionfullmäktigeledamot i VG-regionen. Foto: PETER WAHLSTRÖM

Satsa på VG-regionens chefer

Publicerad

Chefer med ”körkort” kan styra VG-regionens arbetsmiljö åt rätt håll, menar Socialdemokraterna.

”Att vara chef är en position, att vara ledare är en relation”. Citatet uppges tillhöra Helge Brattgård, en gång biskop i Skara stift. En klok man; den korta meningen innehåller så mycket av det som behövs i dagens arbetsliv. Det gäller även för Västra Götalandsregionen, som är en av landets största arbetsgivare med sina drygt 53 000 anställda. Vi socialdemokrater vill att denna stora arbetsgivare ska gå före och visa vägen för andra, vara ett föredöme med sin personalpolitik och styras med ett hälsofrämjande ledarskap.

 

Västra Götalandsregionen har satt som mål att bli Sveriges mest attraktiva offentliga arbetsgivare. För att nå det krävs ett målinriktat arbete. Där spelar chefer på alla nivåer en viktig roll. En stor utmaning för våra chefer är att ha ansvar för arbetsmiljön på arbetsplatsen. Regionen har höga sjukskrivningstal och en stor del av dessa beror på psykisk ohälsa. Kraven på en god organisatorisk och social arbetsmiljö vilar tungt på alla chefer, inte minst inom vården. Det är illavarslande signaler när personalomsättningen på våra akutsjukhus ligger på svindlande 14,5 procent! Det om något vittnar om att något måste göras, och göras snart.

 

En god arbetsmiljö och vettiga arbetsvillkor är två hörnstenar för att anställda ska må bra, trivas och vilja stanna kvar på en arbetsplats. Här måste regionen som arbetsgivare vara lyhörd gentemot anställda och fack, men också för chefernas roll. Det är, när allt kommer omkring, cheferna som är arbetsgivarens förlängda arm. En arbetsgivare som vill nå resultat måste därför ge sina chefer de verktyg som krävs, och ett av de viktigaste verktygen är kunskap. 

 

Ett modernt chefskap kräver en gedigen introduktion för uppdraget och därefter kontinuerlig fortbildning. Utbildning i hälsofrämjande ledarskap och hälsofrämjande schemaläggning är några av de kompetenser som behöver få ett större fokus för att skapa bättre arbetsvillkor, säkra arbetsmiljön, få ner sjukskrivningarna, öka trivsel och genom det minska personalomsättningen. Det finns introduktion att få för nyblivna chefer, det finns uppsatta kriterier och en enhetlig process vid anställning av chefer. Men detta räcker inte. Det behövs djupare kunskap och kompetens för att inte bara ha positionen chef, utan skapa relationen som ledare, som Helge Brattgård så klokt talade om.

 

Vi socialdemokrater har därför föreslagit att regionen inför en utbildning, gemensam för hela regionen, som leder till ett ”körkort” för chefer. En långsiktig utbildning i moduler, som ger den kunskapsbaserade och insiktsfulla kompetens som krävs av en chef hos ”Sveriges bästa offentliga arbetsgivare”, med ett hälsofrämjande ledarskap som ledstjärna. 

 

Karin Engdahl (S)

Regionråd i opposition

 

Maria Brauer (S)

Regionfullmäktigeledamot

 

Janette Olsson (S)

Regionfullmäktigeledamot

 

Gabriel Veble (S)

Regionfullmäktigeledamot

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag