Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regionen är inte pojken med guldbyxorna

Sahlgrenska i Göteborg.Foto: DANIEL STILLER
Henrik Ripa (M), ordförande för Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.Foto: Wahlström Image & Design AB / Wahlström Image & Design AB

Det går inte att tillföra pengar som inte finns, skriver Henrik Ripa (M) i en replik till Cecilia Dalman Eek (S).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. Cecilia Dahlman Eek (S) undrar om jag tror på tomten. Det var en passande fråga i dessa tider, tyvärr måste jag som realist svara att nej, det gör jag inte. Som realist så tror jag på väl utfört arbete. 

 

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har inte lagt några varsel och kommer inte heller att göra det. Däremot kommer verksamheterna inom sjukhuset att se över om de ska besätta de positioner som blir vakanta på grund av pensionsavgångar, projektanställningar som går ut och så vidare. 

 

Återigen vill jag understryka att jag har full tillit till och förtroende för medarbetare och ledning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det finns en stor vilja, kompetens och erfarenhet som borgar för att de kommer att fortsätta leverera den goda och högkvalitativa vård som de alltid har gjort. 

 

Jag har dock förståelse för att det kommer att bli tufft nästa år.

 

Jag har dock ingen förståelse för att Dahlman Eek är så ivrig att bara fokusera på att tillföra mera pengar och dessutom pengar som inte finns. Det är nämligen så att lika lite som jag tror på tomten så finns inte heller pojken med guldbyxorna. Pengar är en ändlig resurs och vi har som folkvalda ett ansvar att se till att använda skattebetalarnas pengar så förnuftigt vi kan inom den ram som vi har fått oss tilldelad.

 

Jag tycker att Dalman Eek och jag som sitter i Sahlgrenska Universitetssjukhusets styrelses presidium borde våga se längre än de politiska flosklerna. SU har fantastiska medarbetare som varje dag kommer på nya, smarta och mer effektiva arbetsmetoder som inte bara bättrar på arbetsmiljön utan också i många fall minskar kostnaderna. I stället för att negligera och helt nonchalera deras arbete och innovationskraft borde vi lyfta och förorda deras arbete. Vi i styrelsen tillsammans med övriga politiker i regionen behöver se regionen som en helhet, kavla upp armarna och göra vårt jobb – vilket är att ge förutsättningarna för att god vård ska ges invånarna!

 

Jag tycker avslutningsvis att Cecilia Dahlman Eek (S) borde fundera på vad hon tror på? 

 

För som det verkar nu är det endast pojken med guldbyxorna, politiska floskler och politiska poäng som Dalman Eek sätter din tilltro till. Välkommen i stället att konstruktivt bidra till ett styrelsearbete i Sahlgrenska Universitetssjukhuset som fokuserar på att ge förutsättningar för bästa möjliga vård, forskning, utveckling och arbetsmiljö för medarbetarna inom den ekonomiska ram som vi har fått, cirka 18,2 miljarder kronor. 

 

Henrik Ripa (M)

Ordförande styrelsen för Sahlgrenska Universitetssjukhuset