Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passa på att investera i kunskap under krisen

Bengt Forsling, chef LO-distriktet i Västsverige.Foto: PRESSBILD
Linda Lövgren, leveranschef Trygghetsfonden TSL.Foto: EVA LINDBLAD / PRESSBILD
Gabriella Nilsson, regionchef TRR.Foto: PRESSBILD
Rudolf Antoni, regionchef Svenskt Näringsliv Västra Götaland.Foto: PRESSBILD

Vi behöver vara offensiva i det korta perspektivet och samtidigt tänka långsiktigt, skriver LO-distriktet i Västsverige, Trygghetsfonden TSL, TRR och Svenskt Näringsliv Västra Götaland.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. I coronakrisens spår har regeringen presenterat en rad krispaket för att stötta både företag och människor som har en utsatt position på arbetsmarknaden. Bland annat har 250 miljoner satsats på vuxenutbildning. Det finns dessutom regionala, delregionala och EU-finansierade projekt som stöttar kompetensutveckling i Västsverige.

 

Svenskt Näringsliv i Västra Götaland och LO Västsverige samverkar nu i många forum, med bland annat våra omställningsorganisationer TRR och Trygghetsfonden TSL, för att företag och löntagare både ska kunna rida ut stormen och ha en framtid efter krisen. Där är kompetensutveckling en nyckelfråga. Vi ser att det finns ett stort behov av att utveckla kompetensen på många håll. Om vi inte gör det nu så riskerar vi att bli frånåkta när krisen tar slut.

 

Det handlar bland annat om samarbete inom ramen för Göteborgsregionens kompetensråd men också Västra Götalandsregionens samlingar för lägesavstämning och koordinering av insatser. Västra Götaland är det enda län i Sverige där både arbetsgivarnas och löntagarnas organisationer är representerade.

 

Även om det nu är en svår tid för anställda som blir varslade eller permitterade och för företagare som försöker rädda sina bolag så finns det en möjlighet att ta sikte mot framtiden. För bara ett par månader sedan var kompetensförsörjning det största hindret för företagens utveckling. Vi står även inför stora omställningar inom exempelvis hållbarhet, digitalisering och artificiell intelligens som ställer krav på ny kunskap. Den plötsliga produktionsnedgången skapar massiva problem för företagen men samtidigt skapas också tid att rusta medarbetare för tiden efter krisen. De olika utbildningssatsningar som nu görs möjliggör finansieringen av en kompetensmässig upprustning.

 

Vi behöver vara offensiva i det korta perspektivet och samtidigt tänka långsiktigt. Våra företag behöver fler insatser från regeringen för att klara sig. Hälften av företagen i Västra Götaland riskerar annars att gå omkull innan sommaren är över. Men de företag som kan, bör samtidigt nyttja tiden till att investera i kunskap hos sina anställda för att gå stärkta ur den här krisen.

 

I varje kris föds också möjligheter. Vi hoppas att möjligheten att permittera leder till att vi får se så få varsel som möjligt men vet samtidigt att det i många fall är ofrånkomligt. Våra trygghetsorganisationer står rustade och redo att hjälpa de som blir av med jobbet att hitta nya möjligheter och utveckla sin kompetens. Samtidigt arbetar vi inom ramen för samarbetet i Göteborgsregionens kompetensråd nu fram flera branschspecifika utbildningspaket som både kan nyttjas av den som blivit av med jobbet och den som är korttidspermitterad. Med de ekonomiska stödåtgärder som nu kommer på plats kan dessa förhoppningsvis bidra till att stärka både de västsvenska företagen och deras medarbetare.

 

Bengt Forsling

Chef LO-distriktet i Västsverige

 

Linda Lövgren

Leveranschef Trygghetsfonden TSL

 

Gabriella Nilsson

Regionchef TRR

 

Rudolf Antoni

Regionchef Svenskt Näringsliv Västra Götaland