Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ohederliga, ogrundade anklagelser från Baksi

Muharrem Demirok (C), riksdagskandidat och kommunalråd i Linköping. Foto: PRESSBILD

En enkel sökning på nätet hade visat Kurdo Baksi vilken min inställning till mänskliga rättigheter är, skriver riksdagskandidaten Muharrem Demirok (C) i en replik.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Den här valrörelsen liknar inget annat jag varit med om under alla mina år i politiken. Ogrundade anklagelser riktas åt höger och vänster och guilt by association tycks vara ett accepterat arbetssätt. Kurdo Baksi visar detta i dag när han, utan att uppvisa några bevis, drar in mitt namn i sin teori om valrörelsen och avslutar det hela med en helt sanslös anklagelse om att jag skulle agera lobbyist för Erdoganregimen i Turkiet. En lika verklighetsfrånvänd som skamlös anklagelse.

 

LÄS MER: GT DEBATT: Har Göteborgscentern en Erdogan-megafon som toppkandidat? 

 

Som stöd för sin teori kring mig hänvisar han till en artikel där jag beskriver hur mina släktingar och vänner i Turkiet talar gott om mig och mitt parti för besökande svenskar. Detta är det "bevis" som Kurdo Baksi tar som inteckning för att misstänkliggöra mig för att agera lobbyist åt en främmande makt. Jag har inget kampanjmaterial som delas ut, det bedrivs inga kampanjmöten och jag är inte heller själv på plats.

 

Kurdo är en journalist jag har stor respekt för och jag tänker inte recensera hans artikel i övrigt. Men att helt ogrundat slänga ur sig anklagelser om mig är inte bara ohederligt, det angränsar också till förtal. Jag har under alla mina år stått längst fram i kampen för demokrati och mänskliga rättigheter. När representanter för Turkiska Riksförbundet uttryckte sig förkastligt om armenier var jag den första som tog avstånd och krävde deras avgång. En enkel sökning på nätet från Baksis sida hade kunnat bespara honom de funderingar han har om mig.  

 

Muharrem Demirok (C) 

Kommunalråd i Linköping och riksdagskandidat