Håkan Linnarsson (S), ordförande för Göteborg & Co. Foto: PETER WAHLSTRÖMHåkan Linnarsson (S), ordförande för Göteborg & Co. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Håkan Linnarsson (S), ordförande för Göteborg & Co. Foto: PETER WAHLSTRÖM
Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Foto: SOCIALDEMOKRATERNA I GÖTEBORGAnn-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Foto: SOCIALDEMOKRATERNA I GÖTEBORG
Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Foto: SOCIALDEMOKRATERNA I GÖTEBORG

Jämlikheten ökas med aktiv arbetsmarknadspolitik

Publicerad

Håkan Linnarsson (S) och Ann-Sofie Hermansson replikerar på Visita Västras ordförande Malin Franck som skrev "Bristen på kompetens riskerar målet".

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Besöksnäringen är en stark motor för jobb och tillväxt. Staden och branschens parter måste, allt tätare, jobba tillsammans för att se till att den växande besöksnäringens fördelar når hela Göteborg.

Visitas engagemang för att lösa kompetensförsörjningen inom besöksnäringen är glädjande. Just kompetensförsörjningen är en nyckelfråga för att de 12 500 nya arbetstillfällena, varav 8 500 heltidstjänster, ska kunna bli verklighet till 2030. 

 

Vi socialdemokrater såg tidigt denna utmaning och har under de senaste åren satsat offensivt på att lyfta arbetslösa göteborgare hela vägen till ett hotell- och restaurangjobb. Precis som Visita efterfrågar bygger satsningarna på att vuxenutbildningen, i nära koordinering med arbetsmarknadsinsatserna, tar en aktiv roll. Vi kallar denna modell för det stegvisa jobb- och kunskapslyftet. 

 

Låt oss ta några exempel på hur vi jobbar med att kompetensförsörja besöksnäringen:

 

Hotelltalangerna. Inom Talangkonceptet erbjuder vi sedan flera år tillbaka intensiv utbildning till nyanlända göteborgare. Språkträning på arbetsplatsen kombineras med praktik, i tight samverkan med arbetsgivare inom hotellbranschen. Resultatet ger en fingervisning om hur bra samverkan kan fungera: Arbetslösa göteborgare, många utan några förkunskaper alls, har stegvis kunnat gå hela vägen till viktiga, riktiga jobb på hotell i Göteborg.

 

Nya vuxenutbildningar. Restaurangkocks-, storkökskocks-, måltidsbiträdes-, branschintroduktions- och bageriutbildningar drog i gång i januari 2018. I denna första årskull kommer 100 göteborgare att introduceras, kompetenshöjas och spetsutbildas för att kunna jobba inom hotell- och restaurangbranschen.

 

Nya kurspaket. Under hösten 2018 drar vi i gång ännu fler utbildningar med fokus på besöksnäringen. Hotell- och restauranginriktade utbildningar, såsom kock och måltidsbiträde, kommer att kunna läsas som kurspaket med svenskundervisning som en viktig del. Vi kopplar på språkstödjande insatser just för att kombinera arbetslöshetsbekämpning med kompetensförsörjning.

 

Vi ser samma utmaningar som Visita. Om besöksnäringen ska kunna växa och gynna hela Göteborg måste kompetensförsörjningen fungera. Genom att knyta samman en aktiv arbetsmarknadspolitik, en flexibel vuxenutbildning och ett utbyggt språkstöd kan vi öka jämlikheten, klara kompetensförsörjningen och stärka integrationen – på samma gång. Vi välkomnar Visita som viktig part i detta arbete och hoppas på fler chanser till dialog framöver.

 

Håkan Linnarsson (S)

Ordförande Göteborg & Co

 

Ann-Sofie Hermansson (S)

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag