Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborgs anställda den viktigaste resursen vi har

Marie Brynolfsson (V), 2:e vice ordförande SDN Norra Hisingen.Foto: PRESSBILD
Anna Siitam Wadman (MP), gruppledare SDN Norra Hisingen.Foto: PRESSBILD
Viktor Stenlöf (S), gruppledare SDN Norra Hisingen.Foto: PRESSBILD

De borgerliga partierna borde skämmas för deras syn på boende i Backa, skriver Marie Brynolfsson (V), Anna Siitam Wadman (MP) och Viktor Stenlöf (S) i en replik till alliansen i Norra Hisingen.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT.Under de rödgröna åren hade Göteborg strategin att bygga ut fritidsgårdar och anställa personer med koppling till lokalsamhället. Den rödgröna strategin har bidragit till ökad kriminalitet”. Det borgerliga styret i Norra Hisingen bekänner färg över hur de ser på invånarna i stadsdelen de styr i sin debattartikel på GT Debatt.

Vad de säger är att invånarna i Backa inte förtjänar att arbeta i stadsdelens verksamheter då kopplingar till det egna bostadsområdet leder till ökad kriminalitet. Det är smaklöst att påstå något sådant, men visar vilken syn det borgerliga styret har på de boende i Backa. 

Vi rödgröna är stolta över att de som bor i stadsdelen vill arbeta i våra verksamheter. De anställda är den viktigaste resursen vi har. Sedan det borgerliga styret tog över makten har de visat att de är av annan åsikt. 

För att samhället ska hålla ihop krävs att människor har ett arbete att gå till och att det finns en utbyggd välfärd. Det är en strategi vi haft under tiden vi styrde och även nu i opposition. Det borgerliga styret försöker göra plakatpolitik på att den strategin skulle bidra till att kriminaliteten ökar, samtidigt visar forskning att kriminalitet minskar i jämlika samhällen. Styrets strategi verkar gå ut på att blunda för de problem som finns. De glömmer nämna sina nedskärningar i bland annat socialtjänsten. Vad de leder till kunde vi se i SVT:s reportage om att socialsekreterare nekas bevilja insatser till ungdomar i risk att hamna i gängkriminalitet. 

I stället för att slå sig på bröstet med symbolpolitiska utspel borde alliansen ta till sig över den oro socialsekreterare och polis har för att ungdomar rekryteras till gäng. 

De borgerliga partierna borde skämmas för deras syn på boende i Backa. Att påstå att det är en misslyckad strategi att anställa personer boende i stadsdelen sjuder av förakt. I sin artikel blandar de och ger i sin svingande kritik, dock verkar de ha missat att det är de själva som styr. Deras styre är som en förare som somnat vid ratten. När verkligheten knackar på kommer de med undanflykter och skyller sin passivitet på andra, det förra styret och invånarna i stadsdelen. Det är dags att de börjar ta ansvar för sin politik som monterar ned lokalsamhället och bidrar till ökade klyftor.

 

Marie Brynolfsson (V) 

2:e vice ordförande SDN Norra Hisingen

 

Anna Siitam Wadman (MP)

Gruppledare SDN Norra Hisingen 

 

Viktor Stenlöf (S)

Gruppledare SDN Norra Hisingen