Lars Hjälmered (M), riksdagsledamot. Foto: PressbildLars Hjälmered (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild
Lars Hjälmered (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild
Cecilia Magnusson (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.Cecilia Magnusson (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.
Cecilia Magnusson (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.
Hans Rothenberg (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.Hans Rothenberg (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.
Hans Rothenberg (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.
Lisbeth Sunden Andersson (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.Lisbeth Sunden Andersson (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.
Lisbeth Sunden Andersson (M), riksdagsledamot. Foto: Pressbild.

Fluffpolitik löser ingen oro

Publicerad

Göteborgarna behöver inte fler fluffiga löften utan politiker som tar folks oro på allvar, skriver flera moderata riksdagsledamöter.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Nästan en miljon människor befinner sig idag i utanförskap i Sverige varav mer än 50 000 bor i Göteborg. Detta är människor som är beroende av olika bidrag och inte arbetar. Att bryta utanförskapet, förbättra integrationen och stärka välfärden är därför Moderaternas främsta prioriteringar. I vår skuggbudget för 2017 har vi riktade välfärdssatsningar på 423 miljoner kronor för Göteborgs stad varav 238 miljoner kronor är avsatta för skolorna med fokus på att höja kunskapsresultaten. Vi avsätter 33 miljarder kronor till landets kommuner fram till 2020 för att förbättra och stärka upp välfärden samtidigt som vi anslår 4 miljarder kronor till kommunerna med syfte att öka integrationen och ta ett helhetsgrepp för att bryta utanförskapet för nyanlända. Socialdemokratin präglas fortfarande efter över två år i regeringsställning av förnekelse att se den verklighet som präglar dagens Sverige, saknar förslag som bidrar till nya arbetstillfällen och stänger vägar till en förbättrad integration. 

 

De socialdemokratiska riksdagsledamöterna Mattias Jonsson och Shadiye Heydari nämner på GT Debatt inte heller med ett enda ord den minskade trygghet och oro som många göteborgare i dag känner i sin vardag. Man har inga förslag om fler poliser och blundar helt för den allt grövre och allvarliga brottsligheten. Vi har som mål att det ska utbildas 2 000 nya poliser de närmaste åren och satsningen ska framför allt riktas till de områden där brottsligheten är särskilt allvarlig och otryggheten är som störst. Vi vill också att Nordstan ska vara stängd nattetid, vilket skulle öka tryggheten. 

 

Polisen i Göteborg har under det senaste året larmat om en allt mer ohållbar situation med mycket allvarlig brottslighet och utbredd otrygghet. Samtidigt har polisen pekat ut fjorton bostadsområden runt om i Sverige som betecknas som de mest kriminellt belastade – sex av dessa ligger i Göteborg och här finns också en överrepresentation gällande skottlossningar med dödlig utgång. Moderaterna satsar betydligt mer resurser till välfärden, integrationen och tryggheten i Göteborg än Socialdemokraterna. 

 

Vi ser, lyssnar och tar fortsatt människors oro på allvar. Det är inte mer fluffiga löften som göteborgarna vill ha. Nu är det dags att göteborgarna åter kan njuta av sin stad och gå trygga och oantastade på gator och torg.

 

Lars Hjälmered (M) 

Cecilia Magnusson (M) 

Hans Rothenberg (M) 

Lisbeth Sunden Andersson (M) 

Riksdagsledamöter för Göteborg 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag