Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Borgerlig myt om välfärden ska spräckas

Daniel Bernmar (V), gruppledare i Göteborgs fullmäktige. Foto: HENRIK JANSSON/GT

Under 2019 kommer Vänsterpartiet kämpa för att Göteborgs Stad ska bli en bättre arbetsgivare eftersom personalen bär välfärden på sina axlar. Utöver att anställa fler behöver lönerna höjas och byråkrati ersättas med medbestämmande över arbetet, skriver Daniel Bernmar (V).

 

Detta är sjätte delen i debattserien Nyårslöftet.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Vid årsskiftet går Vänsterpartiet i Göteborg i opposition för första gången på många år. Det innebär att välfärdssatsningar byts ut mot nedskärningar, en politik som kommer slå hårt mot många göteborgare. Efter årsskiftet väntar nämligen höjda priser på kollektivtrafik, färre anställda i äldreomsorgen och slopad gratis kommunal simskola.

 

Men en oppositionsroll innebär inte att Vänsterpartiet kommer ligga på latsidan. Tvärtom kommer vi att kämpa mer än någonsin. Det finns många problem i Göteborg som behöver lösas och de kräver en aktiv vänsterpolitik. 

 

 

Ett stort problem i Göteborg är att de anställda inom skola, äldreomsorg och socialtjänst är för få. Dessutom har de en tuff arbetsmiljö och allt för låga löner. På flera arbetsplatser är sjukfrånvaron över 12 procent och de anställda går på knäna då de har för mycket att göra under alldeles för kort tid. Något som skapar stor press för personalen som tvingas göra samma jobb med lägre bemanning. 

 

Under 2019 kommer Vänsterpartiet kämpa för att kommunen ska bli en bättre arbetsgivare. I Göteborgs Stad finns omkring 55 000 anställda. Bland dem finns personal som ser till att våra barn blir omhändertagna i förskolan, ger omsorg till våra äldre, stöttar de med funktionsnedsättning och hjälper personer långt ifrån arbetsmarknaden in i arbete. Med andra ord, personal som bär välfärden på sina axlar.

 

 

Många av kommunens anställda har goda arbetsvillkor medan andra sjukskrivs till följd av dålig arbetsmiljö. Att skapa schysta arbetsvillkor och god arbetsmiljö för all personal kräver att vi politiker tar vårt ansvar. Välfärden behöver mer pengar och personalen få bättre förutsättningar. Det är hög tid att vi avsätter de resurser som krävs.    

 

Vänsterpartiet har flera förslag för att ge personalen bättre förutsättningar, men det vi kommer kämpa allra mest för är mer resurser till välfärden. Det är visserligen inget nytt, vi har kämpat för mer pengar till välfärden i varje budgetförhandling. Men det har inte räckt. Det är sorgligt hur många arbetsplatser som har blivit vana vid att spara pengar och hantera nedskärningar. Vi vill ge dem fler kolleger - det kräver mer resurser, inte besparingskrav.

 

Utöver att anställa fler behöver lönerna höjas. Många som arbetar inom välfärden är underbetalda trots att de har mycket ansvar, en stressig arbetsmiljö och avancerade arbetsuppgifter. De flesta av dessa arbetar inom kvinnodominerade yrken. Därför vill vi både höja de lägsta lönerna och fortsätta att utjämna löneskillnaderna mellan män och kvinnor.

 

 

Vänsterpartiet vill fortsätta förbättra arbetsmiljön i välfärden genom att stegvis förkorta arbetstiden till sex timmar med bibehållen lön. Vi har sett goda resultat ifrån alla våra försök med förkortad arbetstid med följeforskning. Genom att förkorta arbetstiden blir personalen friskare, piggare och får mer ork på arbetsplatsen. Till följd av friskare personal och en bättre arbetsmiljö minskar också sjukfrånvaron. 

 

Slutligen krävs det att personalens inflytande över arbetsplatsen ökar. Detaljstyrning och byråkrati ska ersättas med tillit och medbestämmande över arbetet. Genom att ta tillvara på personalens kompetens och engagemang utvecklas välfärden. Med större inflytande över arbetet och med mindre detaljstyrning så minskar stressen.

 

Det är dags att spräcka den borgerliga myten om att välfärden fått för mycket pengar. Det finns inget utrymme för förskolepersonalen att hantera ännu större barngrupper eller för hemtjänstpersonalen att springa ännu fortare. Om kommunen ska vara en bra arbetsgivare måste vi ta hand om vår personal. Det är också avgörande för att kunna bedriva skola och omsorg med god kvalitet.

 

Vänsterpartiet kommer motsätta sig alla nedskärningar på välfärden och fortsätta att kämpa för mer resurser. Det är vi skyldiga vår personal om vi vill vara en arbetsgivare värd namnet. 

 

Det är vårt nyårslöfte till alla göteborgare.

 

Daniel Bernmar (V)

Oppositionsråd och gruppledare