Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Både positiv och negativ information ges om linbanan

Ann-Charlotte Setterdén, kommunikationsansvarig Göteborgs stadslinbana, Järntorget–Wieselgrensplatsen Göteborgs Stad.Foto: REBECCA HAVEDAL/GÖTEBORG STAD
Den föreslagna linbanan i Göteborg.Foto: THOMAS HARRYSSON/VÄSTTRAFIK

Att hålla allmänhet och media uppdaterade om fattade beslut, hur arbetet i projektet löper på och vad som väntar härnäst är en av de uppgifter som ett projekt i offentlig förvaltning har, skriver den föreslagna stadslinbanans kommunikationsansvarige Ann-Charlotte Setterdén i en replik till Skattebetalarnas ”Slöseriombudsman” Johan Gustafsson.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Göteborgs stadslinbana använder bland annat Göteborgs Stads webbplats för stadsutveckling som kanal att kommunicera med medborgare och media. Här hittar du löpande information från projektet, positiv som negativ.

 

Utöver webbplatsen använder projektet också Göteborgs Stads digitala tidning Vårt Göteborg och Instagramkontot @stadsutvecklinggoteborg. Att hålla allmänhet och media uppdaterade om fattade beslut, hur arbetet i projektet löper på och vad som väntar härnäst är en av de uppgifter som ett projekt i offentlig förvaltning har. Genom att använda våra egna kanaler samlas all information på några ställen som gör att information blir sökbar samt enklare att hänvisa, till exempel medborgare och media till.

 

Projekt Göteborgs stadslinbana har inte använt kanalen pressmeddelanden via Göteborgs Stads pressrum i speciellt stor utsträckning bland annat med anledning av att projektet redan är ett välbevakat projekt av media.

 

Nästa tillfälle då Göteborgs stadslinbana ska presentera information om projektet för trafiknämnden är den 30 oktober och efteråt kommer projektet att bjuda in till en information för media. Detta görs den här gången eftersom intresset visat sig vara så stort och att det är komplext material att sätta sig in i. Samma dag kommer också Göteborgs Stads webbplats för stadsutveckling uppdateras med en sammanfattande text.

 

Arbetet med att utifrån målgrupp ta fram olika typer av texter och bilder, värdera det utifrån vilka kanaler som ska användas för att nå ut till rätt målgrupp och därefter publicera det görs av kommunikatörer anställda av Göteborgs Stad. Vi som arbetar med detta gör det därför att ett av de viktigaste uppdragen vi har, är att se till att allmänhet och media har tillgång till den senaste informationen som finns att tillgå, i det här fallet om Göteborgs stadslinbana.

 

Ann-Charlotte Setterdén

Kommunikationsansvarig Göteborgs stadslinbana, Järntorget–Wieselgrensplatsen Göteborgs Stad