Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

År 2072 blir pensionerna jämställda i Västra Götaland

Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar.Foto: PRESSBILD
Kvinnor i Västra Götaland har endast 71 procent av männens inkomst, skriver Emma Persson vid Länsförsäkringar.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Endast 45 procent av kvinnorna i Västra Götaland anser att de lever i en ekonomiskt jämställd relation. Kvinnor måste utbildas i hur deltidsarbetet slår på deras ekonomi, skriver privatekonomen Emma Persson vid Länsförsäkringar.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT. I Västra Götaland anser 49 procent av kvinnorna att ekonomi är en bidragande orsak till att de stannar i en dålig relation. Motsvarande siffra för männen är 21 procent. En siffra som visar på svårigheten för kvinnor i Västra Götaland att skaffa sig en ekonomisk plattform som är lika trygg som männens. Samma undersökning, där 2 545 personer deltog, visar också att endast 45 procent av kvinnorna i Västra Götaland anser att de lever i en ekonomiskt jämställd relation.

 

Enligt riksdagens delmål om ekonomisk jämställdhet ska kvinnor och män ha samma möjligheter och villkor i fråga om betalt arbete som ger ekonomisk självständighet livet ut. Men så är det inte i dag. Det här riskerar att hålla kvinnor ifrån ekonomisk stabilitet och möjligheten att påverka sitt eget liv i den riktning man vill och vi är långt ifrån regeringens mål om jämställdhet.

 

Kvinnor i Västra Götaland har endast 71 procent av männens inkomst. Detta leder till att de i genomsnitt får 4 000 kronor mindre i plånboken varje månad före skatt.

 

Med lägre löner följer ofta att kvinnor tar det största ansvaret för hem och barn, ett arbete utan ersättning som ofta leder till att kvinnor arbetar mer deltid och får lägre inkomst än män. Kvinnor i Västra Götaland tar exempelvis fortfarande ut 82 procent av föräldrapenningdagarna, något de senare ångrar. 

 

För omkring var tredje kvinna i Västra Götaland, som i dag är pensionär, svarar i undersökningen att de valt att arbeta heltid om de förstått vad deras deltid skulle kosta dem ekonomiskt. Vilket kanske inte är så konstigt då de upptäckt att de i genomsnitt får 6 000 kronor mindre än män i plånboken varje månad före skatt. Och så håller det på, år ut och år in. Först år 2072 kommer män och kvinnors pension i Västra Götaland att vara jämställda enligt en uträkning som fackföreningen Forena gjort.

 

Både Pensionsmyndigheten och regeringen har konstaterat att kvinnors lägre pension inte grundar sig i att vi har ett ojämställt pensionssystem. Anledningen är ett ojämställt arbetsliv där kvinnor oftare arbetar inom låglöneyrken, oftare jobbar deltid och är mer sjuka. Detta får även konsekvenser på sparandet.

 

Enligt en rapport om jämställt sparande från Konsumentverket kan detta vara förklaringen till att kvinnor har sämre förutsättningar än män att spara långsiktigt. Analysen visar att 20 procent av alla kvinnor sällan eller aldrig ägnar sig åt långsiktigt sparande jämfört med 8 procent av männen. Män i dag äger 65 procent av allt kapital i aktier, fonder och kontanter och 47 procent äger sitt boende mot 25 procent av kvinnorna. Det bidrar till att kvinnor får det svårare att hänga på den ekonomiska utvecklingen på aktie- och fastighetsmarknaden.

 

Sammantaget är dessa insikter både förvånande och samtidigt oroande då ett långsiktigt sparande för många är grunden för en trygg privatekonomi, ökad självständighet och en bra pension.

 

Med ganska små förändringar tror jag att vi kan komma en bit på väg mot en mer jämställd ekonomi. Bland annat följande åtgärder kan få effekt:

Utbilda tidigt kvinnor i Västra Götaland i hur deltidsarbetet slår på deras ekonomi. Alla måste förstå att varje intjänad krona under livets gång läggs samman till det pensionskapital man sedan ska leva av.

Tvinga arbetsgivare i Västra Götaland att informera den som ska gå ned i tid vad det kan få för långsiktiga konsekvenser. Valet är naturligtvis individens, men mer information om konsekvenserna kan uppmuntra kvinnor att exempelvis begära ett kompensationssparande av sin partner för uteblivna pensionsinsättningar.

Fler myndigheter än Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan bör ge tips och förklara hur den som arbetar ekonomiskt kan kompensera den som är hemma. Jämställdheten i plånboken börjar med kunskap, insikt och vetskap om vad man bör kräva i kompensation.

 

Låt oss ta ett av regeringens mål för jämställdhetspolitiken på allvar 2020, nämligen att ”Kvinnor och män ska ha samma möjligheter och villkor i fråga om utbildning och betalt arbete som ger självständighet livet ut. Och ha den ekonomiska friheten att lämna en relation.”

 

Emma Persson

Privatekonom vid Länsförsäkringar