Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

22 hotell: Lisebergs hotellplaner bra för Göteborg

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Flera debattörer, exempelvis David Lega (KD) och Emmyly Bönfors (C), har den senaste tiden gett uttryck för att Lisebergs Jubileumsprojekt bör utredas bättre, att det strider mot det kommunala uppdraget och att projektet skulle påverka den lokala hotellnäringen negativt. Debattörerna efterfrågar övriga hotelloperatörers syn på saken och använder Göteborgshotellen och deras befarat sämre konkurrenssituation som slagträ i debatten. 

 

Men det är inte vår oro debattörerna ger röst åt. Storhotellgruppen i Göteborg ställer sig tvärtom helhjärtat bakom Lisebergs planer.  Vi tror till och med att projektet är en helt nödvändig satsning för att nå de ambitiösa mål som bland annat Göteborg & Co satt upp för besöksnäringen. Enligt deras beräkningar ska boende på hotell i Göteborg fördubblas de kommande 15 åren. För att nå det målet krävs att det öppnas ett nytt hotell med mellan 300 och 400 rum – varje år fram till 2030! 

 

För att få balans i ekvationen krävs också nya anledningar till att besöka Göteborg. Lisebergs Jubileumsprojekt innehåller båda dessa pusselbitar. Projektet har i sig en så hög kapacitet att det främjar sysselsättning och näringsliv i ett vidare perspektiv. Det påverkar då även hotellnäringen positivt. Från Storhotellgruppens sida ser vi gärna fler sådana här offensiva satsningar. Vår oro handlar inte om ökad konkurrens utan om att goda idéer riskerar att fastna i evighetslånga utredningar. 

 

Ur vårt perspektiv är Lisebergs Jubileumsprojekt ett skolexempel på hur en stad kan skapa nytta både för dess invånare och för besökare. När nu röster höjs för ytterligare utredningar är det dags att uppmana våra politiker att gå till handling i stället, annars riskerar vi att missa ett gyllene tillfälle! Nej, läs i stället de sakliga och heltäckande utredningar som genomförts av Liseberg under de tre senaste åren och ta ett beslut som gynnar både Göteborgare och tillresande!

 

Jerker Dellblad

Storhotellgruppen i Göteborg   

 

Storhotellgruppen i Göteborg är en ideell förening bestående av de 22 ledande hotellen i staden. Syftet med föreningen är att gemensamt marknadsföra och bidra till utvecklingen av Göteborg som besöksdestination.