Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"De tog bilder på oss när vi stod i duschen"

Här sitter de 16-åriga flickor som säger sig smygfotograferats i duschen och utsatts för sextrakasserier. "Killarna sprang och tafsade på oss hela tiden och var riktigt äckliga", säger en av flickorna till GT.
Foto: Markus Hankins

GÖTEBORG. Ett kanadeniskt Gothia Cup-lag påstås blivit nakenfotograferat av ett annat lag i turneringen. Flicklagets spelare hävdar att de även utsatts för sextrakasserier av ett annat utländskt lag. - De tafsade oss på rumpan och var allmänt äckliga, säger en av flickorna till GT.

GT kan i dag avslöja den påstådda sexskandalen som drabbat Gothia Cup. Minst ett tjejlag i klassen flickor 17 år säger sig ha utsatts för sextrakasserier på skolan där de bor.

 - De var helt urspårade. Killarna i laget sprang och tafsade på oss hela tiden och var riktigt äckliga, säger en av de 16-åriga flickorna till GT.

 Då inträffade ännu en skandal.

 Lagledare för det utpekade utländska laget tog enligt flickorna sig in i kanadensarnas omklädningsrum.

"Det var helst sjukt"

 - En av de äldre gubbarna kom in och tog bilder på oss när vi stod i duschen och omklädningsrummet. Det var helt sjukt, säger en av 16-åringarna.

 Efter det flyttades laget till en annan skola.

 - Vi flyttar ofta lag av rent logistiska skäl, säger Lena Rönnerfors, turneringsledare på Gothia Cup.

 Att laget varit inblandat i sextrakasserier känner hon däremot inte till.

 - Jag har inte fått någon information om att laget skulle varit inblandat i några problem, säger Lena Rönnerfors, turneringsledare.

 Vad tycker du om att 16-åringar säger sig ha sextrakasserats på Gothia Cup?

 - Jag måste få information om detta innan jag kan säga mer. I morgon på morgonen har vi informationsmöte och då ska jag forska i detta, säger Lena Rönnerfors.

 När GT frågade föräldrar till flickorna om trakasserierna så säger de att pojkarna "varit på" flickorna i laget.

 - Men något mer än så får stå för flickorna själva, säger lagets svenska guide.

Tror att de sprang fel

 Det utländska laget har fått mobiltelefoner från en göteborgsk privatperson, som bilderna skall ha tagits med. Deras Gothia Cup-värd medger även att laget anklagats för fotograferingen.

 - Kanadensarna påstod att killarna ska ha tagit nakenbilder på dem. Men vi gick igenom telefonerna och hittade inget, säger lagets värd.

 Men några sextrakasserier säger han sig inte känna till.

 - De måste ha hittat på detta. Det handlar om att killar sprungit fel i omklädningsrummen helt enkelt, säger han.

 Vad som hänt med bilderna som påstås ha tagits i flickornas omklädningsrum är oklart.

 - Vi vet inte det. Gothia var snabba med att flytta hela laget till en annan skola efter att det hände, säger en av de 16-åriga flickorna.

 Polisen har ännu inte fått in någon anmälan om sexuella trakasserier eller ofredande under Gothia Cup.